Цикладските острови. Остров Миконос е поставен пред риска да остане

...
Цикладските острови. Остров Миконос е поставен пред риска да остане
Коментари Харесай

Protothema: На остров Миконос „може да бъде обявено извънредно положение“ заради недостиг на вода

Цикладските острови. Остров Миконос е подложен пред риска да остане без задоволително вода за летния сезон и жителите му даже могат да се принудят да разгласят изключително състояние, гласи информация от локалните, предава електронното издание на гръцкия вестник Protothema .
Увеличеният туристически поток, дружно с двугодишното очакване на лиценз за нова пречиствателна станция провокира изпразване на язовирите, отбелязва вестникът. Тазгодишната засуха провокира съществени проблеми и най-вероятно те ще се усилят по време на основния туристически сезон.
„ Водата в резервоарите понижа извънредно доста, до момента в който лицензионните процедури за двете нови пречиствателни станции се завършат през седмицата преди Великден “, обявиха от локалното ръководство на водите по време на съвещание на общинския съвет на острова.
„ Искане за установяване на място за инсталирането на нови пречиствателни станции беше подадено през 2016 година. Лицензионната процедура за инсталирането им лиши две години и два месеца “, обявиха от ръководството по водите.
От там прибавиха още. Че е създаден проект да се купи вода, при положение, че пречиствателните станции не стартират да работят в точния момент.
Единственият метод, по който да се ускорят бюрократичните процедури, е островът да се разгласи в изключително състояние, една последна опция, само че такава, която също се преглежда “, заключват от локалното водоснабдяване.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР