ЦИК започва работа по подготовката на изборите на 29 октомври.Прочетете

...
ЦИК започва работа по подготовката на изборите на 29 октомври.Прочетете
Коментари Харесай

Регистрацията на партии и коалиции за изборите започва в понеделник

ЦИК стартира работа по подготовката на изборите на 29 октомври.
Прочетете още
" Местните избори са свързани с най-мащабната подготовка. Назначават се 265 общински изборни комисии. Подготовката върви умерено. Това, че бяха планувани юли, даде опция всички участници на избори да бъдат готови. Надяваме се на тези избори и на вашето подпомагане. Намираме в медиите сътрудник, посредством който стигаме до хората ", съобщи на брифинг ръководителят на Централната изборна комисия Камелия Нейкова.

" Спокойна работа, както в подготовката на изборния развой, по този начин и по време на акцията. Да се надяваме, че изборите ще бъдат създадени умерено ", добави ръководителят на ЦИК.

" Приели сме какво значи условието за уседналост. Регистрацията на партии и обединения стартира в понеделник и ще завърши на 13 септември ", добави Росица Матева, представител на ЦИК.

В момента са назначени към 160 общински изборни комисии. При 84 комисии не е реализирано единодушие от политическите сили. Общинските изборни комисии ще стартират работа на 9 септември. Ще се избират 265 кметове на общини.

" Софтуерът би трябвало да бъде надграден, тогава гласоподаване на локални избори не беше планувано. Непрекъснато сме в преписка със основателя на софтуера. В множеството секции ще се гласоподава с 3 бюлетини, единствено в няколко с 4. Преценка на ЦИК е да реши по какъв начин ще работи ", сподели още Росица Матева.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР