ЦИК все още има машини в запас в складовете си

...
ЦИК все още има машини в запас в складовете си
Коментари Харесай

Представителят на ДБ в ЦИК отново в защита на машините: Всичко е пушилка

ЦИК към момента има машини в ресурс в складовете си – огромен набор от устройства, които даже на са планувани за потребление на изборите, оповестиха от комисията в четвъртък.

„ Ако въобще се наложи, „ Сиела “ можеше да употребява от тях за сервиз “, оповестиха от ЦИК.

„ Не съществува опция едни машини, предопределени за секциите, да се заменят за други. Никакви други машини или нещо сходно на машини, не могат да бъдат употребявани. Всичко е пушилка в това отношение. Проблемът е че се основава едно засилващо се напрежение и съмнение “, съобщи Цветозар Томов.

Представителят на Демократична България заподозря конспирации от вида, че „ земята е плоска “ от „ тези, които към този момент не могат да си ползват старите номера “.

„ Партия ГЕРБ имаха опция да прегледат софтуера и хардуера. Хайде да не изтъквам партии, само че пристигнаха трима души и от тях нямаше “, сподели Томов.

Иначе ЦИК обясниха, че за съществуването на други машини са разбрали постфактум. Например 150-те устройства в склада на летище София се появили първо в кореспонденция на Софийска градска прокуратура

„ Кога са импортирани, от кого и защо? “, попита Росица Матева. „ Същата работа е и с тези 228 – разбрахме, когато дойдоха тези 1600, които сме поръчали. Твърденията са, че те са благосъстоятелност на Смартматик “, сподели тя.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР