ЦИК в решението си за машините се повлияха от изказвания

...
ЦИК в решението си за машините се повлияха от изказвания
Коментари Харесай

Бивш министър: ЦИК се повлияха от изказвания на политически лидери при решението за машините

ЦИК в решението си за машините се повлияха от изявления на политически водачи да има или да няма машинно гласоподаване и откриха фиктивен мотив да анулират тази алтернатива за гласоподавателите, който обаче сега е обект на обжалване. 

Това разяснява пред бТВ някогашният министър на електронното ръководство Божидар Божанов. 

В справката на ДАНС, която бе прегледана в петък, се съдържат много внушения. Тя дали е подвела или е послужила за опрощение, само че някои сътрудници прибързаха в това да разгласят машините за компрометирани, което е безусловно погрешно. Аз персонално не считам, че може да има манупулация, най-малкото, тъй като машините разпечатват квитанция и гласоподавателите виждат какво е принтирано на нея, разяснява той.

Кодът не е загадка. С него разполагат всички партии. Дори се чудехме дали да не стане притежание на доста по-широка общност. Просто думата е код, само че той единствено дефинира по какъв начин действа машината, изясни той.

Той е над 500 000 реда и каквото и приключване да има, те не могат да повлияят върху работата на машината. Вчера Бойко Борисов като гласоподава сподели, че бил ревизирал принтера в офиса на ГЕРБ и там нямало кодове. Аз ще го отчайвам - има. Съвременните принтери имат кодове, уточни той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР