ЦИК трябва да ни даде пълна информация. Най-сериозният риск е

...
ЦИК трябва да ни даде пълна информация. Най-сериозният риск е
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Най-сериозният риск е изборите да бъдат касирани, ЦИК трябва да даде пълна информация за хеш кодовете

ЦИК би трябвало да ни даде цялостна информация. Най-сериозният риск е изборите да бъдат касирани. ГЕРБ занапред ще заседава, когато знаем още детайлности. С подобен коментар излезе ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова по отношение на информацията, че заместник-министъра на електронното ръководство Михаил Стойнев " записал хеш кодовете на машините за гласоподаване ", съобщи кореспондент на " Фокус "

" С насрочването на изключителното съвещание станаха ясни няколко неща. Първото е, че сякаш за първи път в историята на България мандатоносителят в лицето на ПП-ДБ дружно с опозицията неодобрява приемането закон по ПВУ, на който всички държахме. Те не са в зала, нито пък в коридорите. Ние смятахме, че през днешния ден ще проявят разсъдък и дружно стоим зад промените и държавното управление. Защо смятат, че това е някаква част от предизборна пропаганда? ", попита Атанасова.

" По-драматичното през днешния ден е друго. На Председателския съвет също отсъстваха представители на ПП-ДБ. Председателят на Народното събрание е известен от ДАНС,че в Министерството на електронното ръководство зам.-министър е правил снимане със личния си телефон и по-късно прехвърлял на флашка процеса по генериране на код, откакто този развой 2 дни преди този момент е бил приключил и всички благоприятни условия за неговото определяне като логаритъм са били унищожени ". 

Десислава Атанасова бе безапелационна, че това е голям скандал. 

" Ние сме единствено на часове от изборния развой и това значи, че всеки, който има интерес да апелира резултатите, би го направил. Не знаем тези два кода в какъв брой машини са наляти и дали кодът е публикуван в цялата страна. Има възможност са бъдат касирани изборите ", предизвести Атанасова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР