ЦИК ще се събере, за да реши дали да бъде

...
ЦИК ще се събере, за да реши дали да бъде
Коментари Харесай

Йорданов: ЦИК ще обсъди отмяна на машинното гласуване

ЦИК ще се събере, с цел да реши дали да бъде анулирано машинното гласоподаване. Това заяви ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов след втория Председателски съвет в Народното събрание.
Прочетете още
Той сподели, че Кирил Петков и Божидар Божанов са оказвали напън върху министъра на електронното ръководство.

Коментар направи и водача на Има Такъв Народ Слави Трифонов:

„ Днес стана ясно по какъв начин се фалшифицират резултатите от гласуването с машини на изборите. При това се фалшифицират от „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “. Това написа водачът на „ ИТН ” Слави Трифонов в обществената мрежа Фейсбук малко откакто стана ясно, че съгласно отчет на ДАНС на 25 октомври, преди два дни, заместник-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнов е повторил цялата процедура по генериране на кода. Трифонов акцентира, че това е в нарушаване на всички закони. 

Генерирането на кода, който подсигурява сигурността на машините е записан с телефона на зам.-министъра, след което той го е свалил на флашка и го е отнесъл със себе си, написа Трифонов „ Цялото това закононарушение е било снимано от охранителните камери на залата.

И това към този момент е доказателство, че изборите в България се фалшифицират. Фалшифицират се от ПП-ДБ. В момента всеки един от ПП-ДБ, може да има този код и всяка една машина може да бъде манипулирана във всеки един миг, без значение в коя точка на страната се намира.
Това е държавен прелом ”, написа Трифонов.

Той напомня записа, оповестен от Радостин Василев. „ Ето това е онази „ ала-бала “. Ето по какъв начин, по техни думи, изтъквам: „ Изгърмяхме един план на Слави и откраднахме един бутон “. Ето по този начин те печелят избори. Ето по този начин ръководят сега – с машинация. Пак дублирам, това е държавен прелом и закононарушение против националната сигурност ”, се споделя в изказването през обществената мрежа на водача на Има Такъв Народ.

Той прикани да бъдат задържани зам.-министър Михаил Стойнов би трябвало да бъде задържан неотложно. Освен него, би трябвало да бъдат задържани Кирил Петков, Асен Василев и „ всички, които са знаели за тази скица ”.

Трифонов упорства за арест на отговорните и самосезиране на основния прокурор, както и привикване на КСНС. „ ЦИК да отстрани машините от изборния развой в неделя, тъй като са компрометирани. Тези хора не трябва да се приближават повече до власт. Единственото, до което би трябвало да се приближават, е слушалката в стаята за рандеву в пандиза. Оставка! Съд! И затвор ”, приключва поста на Трифонов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР