ЦИК ще проведе първото си заседание веднага на указа на

...
ЦИК ще проведе първото си заседание веднага на указа на
Коментари Харесай

Над 40 млн. лв. все още не са платени за машините за вота

ЦИК ще организира първото си съвещание незабавно на указа на президента Румен Радев за назначение на състава му. Това съобщи в Народното събрание през днешния ден новият ръководител на Комисията Камелия Нейкова.

Като съществени задания тя уточни - първо да се закупят, второ - да се оправи сметката с заплащането на старите машини , защото било известно, че над 40 млн. лева към момента не са преведени на компанията " Сиела норма ". Относно този проблем Камелия Нейкова изясни, че договорът сред ЦИК и компанията е подписан. Важна е и логистиката - ЦИК ще би трябвало да уреди къде да се съхраняват тези машини, както и да види какво е тяхното положение.
 Новият началник на ЦИК прикани машинното гласоподаване да не се обрича на неуспех
Новият началник на ЦИК прикани машинното гласоподаване да не се обрича на неуспех

Цената на машините за гласоподаване още не е платена

Оптимизация на работата на чиновниците на ЦИК - също е в целите на Камелия Нейкова. " С сътрудниците сме готови за провокациите на изборното законодателство, което се трансформира като трайна процедура директно преди да бъда планувани съответния тип избори. Може би, ще има компликации, само че те би трябвало да бъдат решени ", сподели Нейкова.

ЦИК ще дефинира и реда за гласоподаване зад граница и точния бюджет за вота .
 Пламен Киров: ЦИК би трябвало да влезе с летящ старт
Пламен Киров: ЦИК би трябвало да влезе с летящ старт

Може да има и изненади и много комични обстановки

Малко по-рано президентът Румен Радев подписа декрет за назначение на състава на Централната изборна комисия:

За ръководител на Централната изборна комисия президентът назначава Камелия Нейкова.

Димитър Димитров, Емил Войнов, Росица Матева и Цветозар Томов са назначени за заместник-председатели. Севинч Солакова заема длъжността секретар.

Членове на комисията са: Георги Баханов, Елка Стоянова, Ерхан Чаушев, Йорданка Ганчева, Красимир Ципов, Любомир Гаврилов, Любомир Георгиев, Силвия Стойчева, Цветанка Георгиева.

Указът се подписва на съображение член 98, т. 7 от Конституцията на Република България по отношение на член 46, алинея 4 от Изборния кодекс .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР