ЦИК ще поиска повторно преброяване в секции с множество невалидни

...
ЦИК ще поиска повторно преброяване в секции с множество невалидни
Коментари Харесай

Проф. Михаил Константинов: ЦИК ще поиска повторно преброяване в секции с невалидни бюлетини

ЦИК ще изиска наново броене в секции с голям брой невалидни бюлетини. Това сподели за  „ Фокус “ ръководителят на Борда на шефовете на “Информационно обслужване “ проф. Михаил Константинов. Той изясни, че отварянето на чувалите може да се случи след разрешение на районните административни съдилища и добави, че първо би трябвало да приключи оспорването на изборните резултати. Според него съществува наклонност за по-висок брой невалидни гласове при избора на общински съветници.
„ Средно % на недействителния избор на последните избори беше 8,5%. При кметове беше сред 4% и 5%, което е задоволително, само че извънредно висок беше този % за общински съветници – 15%. За страдание и на предишните локални избори през 2015 беше също доста висок – 14%. Отново и тогава беше 4%-5%, а за съветници 14%-15%. Ясно е, че имаме систематичен проблем. Скокът в недействителните гласове съответства с въвеждането на преференциите. Една от хипотезите е, че те са повлияли при част от хората и са създали гласа им нереален “, добави ръководителят на Борда на шефовете на “Информационно обслужване “.
Проф. Михаил Константинов сподели още, че корпоративният избор е неминуем, тъй като в дребните обитаеми места хората желаят да запазят работните си места. Той посочи, че този тип избор не е противозаконен, а форма на операция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР