ЦИК разпореди да бъдат изтеглени 300 000 брошури с реклама

...
ЦИК разпореди да бъдат изтеглени 300 000 брошури с реклама
Коментари Харесай

ЦИК разпореди на Марешки да изтегли 300 000 брошури

ЦИК разпореди да бъдат изтеглени 300 000 брошури с реклама на аптеки " Марешки ", които съдържат и политическа агитация на партия " Воля ".
 ЦИК санкции Марешки, обидил Каракачанов и Шивиков в изявленията за Българска национална телевизия и bTV
Решението идва след сигнал на Вътрешна македонска революционна организация и е по отношение на обстоятелството, че Веселин Марешки е претендент за евродепутат и се намира в предизборна акция.

В сигнала на " войводите " се показва, че в листовка със заглавие  „ Аптеки Марешки “ стои изписан като подзаглавие текстът „ Веселин Марешки: Да изберем български родолюбци, вместо депутати – безродници “.

Вътрешна македонска революционна организация алармира и за друго събитие - че в аптеките и бензиностанциите на Марешки „ VM Petroleum “ се издават фискални бонове, като на гърба на всеки от тях е изписано „ ВОЛЯ “ и изпод „ план на Веселин Марешки “.

ЦИК постановява да се изтегли отпечатаната в 300-хиляден тираж листовка, тъй като в нея липсва наложителното за пропагандни материали известие " Купуването и продаването на гласове е закононарушение ", който би трябвало да заема най-малко 10 на 100 от лицевата повърхност.

ЦИК обаче не приема за нарушаване надписа " Воля - план на Веселин Марешки " върху касовите бонове в бензиностанциите и аптеките, защото съгласно Комисията в това няма предизборна пропаганда. " Съгласно § 1, т. 17 от ДР на ИК наименованието и знаците на партия и коалиция, сложени върху предмети, в които не се съдържа апел за поддръжка, не се счита за пропаганда по смисъла на Кодекса ", обосновават се от ЦИК.

Предвид горното и на съображение член 480, алинея 2 и член 496, алинея 2, т. 1 по отношение на член 183, алинея 2, член 57, алинея 1, т. 45 от Изборния кодекс и член 42 от Закона за административните нарушавания и санкции Централната изборна комисия.

На Марешки ще бъде публикуван акт за нарушаване и разпореждане за прекъсване на брошурите от разпространяване. Последното може да се апелира пред Върховен административен съд в 3-дневен период.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР