ЦИК обяви обществена поръчка за отпечатване на около 14 200

...
ЦИК обяви обществена поръчка за отпечатване на около 14 200
Коментари Харесай

ЦИК обяви обществена поръчка за над 14 млн. хартиени бюлетини

ЦИК разгласи социална поръчка за печатане на към 14 200 000 бюлетини за изборите на 14 ноември. Те ще се употребяват, в случай че някъде има проблем с машините и в секциите под 300 гласоподаватели. Максималната планирана стойност за една бюлетина е почти 19 стотинки или общо над 2 милиона и 600 000 лв. без Данък добавена стойност. За възможен втори тур на президентските избори ще се отпечатат още 7 милиона и 100 000 бюлетини.

ЦИК разгласи през днешния ден нова социална поръчка за 1600 спомагателни машини за изборите.

" Надявам се този път да имаме реализатор, който ще достави спомагателния брой машини, само че даже и това да не се случи, считам, че и с наличния брой машини ЦИК може да обезпечи машинното гласоподаване ", съобщи Камелия Нейкова - ръководител на ЦИК.

За да няма неточности с номерата за гласоподаване, ще има два жребия, първо ще се тегли поредността за кандидатпрезидентските двойки.

" Партиите и обединенията, които са регистрирани за двата типа избори, получават един и същи номер, т.е. в случай че една партия, която е записана за присъединяване в президентските и парламентарните избори, взе участие в жребия за президент и вицепрезидент и получи номер 10, тя ще бъде с номер 10 и в парламентарните избори. Онези партии, които са регистрирани единствено за парламентарните избори, за тях ще се организира обособен чоп и той ще следва номерата от жребия за президентския избор.

Комисията се сплотява към това да се гласоподава с една карта за двата типа избори.

" Още повече, че ние считаме, че в случай че в тези изборни секции, в които има повече от една машина - в случай че картите са две, може да се допусне комплициране ", съобщи Камелия Нейкова - ръководител на ЦИК.

Вече се работи по софтуера на машините.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР