ЦИК не устоя на политическия натиск, решението на ВАС е

...
ЦИК не устоя на политическия натиск, решението на ВАС е
Коментари Харесай

Йорданова: ЦИК не устоя на политическия натиск, решението на ВАС е в правилната посока

ЦИК не устоя на политическия напън, решението на Върховен административен съд е крачка в вярната посока. Това съобщи в " Денят стартира " Надежда Йорданова, народен представител от ПГ на ПП-ДБ и някогашен министър на правораздаването.

" Решението на Върховен административен съд от през вчерашния ден е крачка в вярната посока, крачка в това да се връща доверието в изборния развой, крачка към това, че българският жител може да види, че в България може да има функционираща правова страна, може съдът да отсъжда във върховенството на правото ", сподели Йорданова.

" По мотив на това кой е губещият, това е българският гласоподавател, който не съумя да гласоподава с машини.

В София недействителните гласове са общински съветници са над 17 000 бюлетини, при 22 000 бюлетини - не поддържам никого. 5500 гласа е квотата за общински консултант, т.е. трима общински съветника изчезнаха в небитието, тъй като за жалост, Централната изборна комисия не устоя на политическия напън ", акцентира тя.

Според Надежда Йорданова ЦИК не би трябвало да се образува на квотен принцип съгласно политическото посланичество в Народното събрание.

" ЦИК би трябвало да бъде действително самостоятелен орган, при който на напред във времето да излиза професионализма, а не послушанието към една или друга политическа мощ. Пътят за това е явен - нужни са промени в Изборния кодекс, а за какво не и нов Изборен кодекс. "
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР