ЦИК напомня, че на 17 септември изтича срокът за подаване

...
ЦИК напомня, че на 17 септември изтича срокът за подаване
Коментари Харесай

ЦИК: Заличена е регистрацията на 7 кандидати с двойно гражданство и на двама под 21 години

ЦИК припомня, че на 17 септември изтича срокът за подаване на заявки по сегашен адрес. То се подава в общинската администрация, където е регистриран адреса или електронно през интернет страницата на ГРАО. До 17 септември изтича срокът и за подаване на заявки за хората с увреждания за формиране на преносима секционна изборна комисия.

До момента записаните претенденти са 5334, като 1297 са регистрирани в две кандидатски листи. Общо кандидатурите в тези избори са 6631, сподели представителят на ЦИК Росица Матева.

Имало е 9 претенденти, регистрирани в 3 региона. Заличена е регистрацията им в последния регион, в който са били регистрирани. РИК-овете са заличили регистрацията на 7 претенденти с двойно поданство и на двама, които са били под 21 години и не дават отговор на условията да бъдат избирани.

От ЦИК приканиха всички гласоподаватели, които откриват, че се намират в подписките на партии и обединения, а не са се подписвали, да подават своите тъжби до Комисията за отбрана на персоналните данни.

Работи се по демоверсията за софтуера, които са за разяснителна акция, добави още Росица Матева.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР