ЦИК извади от списъка на избраните депутати шест души от

...
ЦИК извади от списъка на избраните депутати шест души от
Коментари Харесай

ЦИК извади от списъка с кандидати за депутати Бойко Борисов и още 7 души

 ЦИК извади от листата на определените депутати шест души от Движение за права и свободи и двама от коалиция ГЕРБ - Съюз на демократичните сили, след подадени от тях заявки да бъдат изключени от листата с претенденти за депутати, заяви Българска телеграфна агенция.

На съвещание довечера, което се излъчва онлайн, ЦИК реши от листата на определените за депутати да бъдат заличени Хасан Азис, Искра Михайлова, Ресми Мехмед Мурад, Десислава Димитрова Тодорова, Каролина Симеонов Кьолер, Николай Тонев Колев от листата на Движение за права и свободи надлежно от Кърджалийски, Пазарджишки, Врачански и Старозагорски изборни региони.

ЦИК реши да извади от листата на определените депутати и Павлин Красимиров Ганчев от коалиция ГЕРБ - Съюз на демократичните сили от Габровски изборен регион и Бойко Методиев Борисов от 25-ти софийски изборен регион и Пловдивски изборен регион.

След края на започналато след 21:30 ч. в четвъртък съвещание на ЦИК ще станат ясни имената на всички народни представители в 45-ия парламент. Според предварителните данни, мандатите се разпределят по метода на Хеър-Нимайер както следва:

ГЕРБ-СДС - 75 мандата

" ИТН " - 51 мандата

Българска социалистическа партия - 43 мандата

Движение за права и свободи - 30 мандата

" Демократична България " - 27 мандата

" Изправи се! Мутри вън! " - 14 мандата

Тези мандати ще се разпределят по изборните региони.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР