Цигарите ще са с нов бандерол и по-високи цени от

...
Цигарите ще са с нов бандерол и по-високи цени от
Коментари Харесай

От януари ще пушим по-скъпи цигари


Цигарите ще са с нов бандерол и по-високи цени от началото на 2018 година. Причината за скока са измененията на акциза на тютюневите произведения. Най-масовите цигари, които костват по 5 лв., ще стигнат 5,20 лева Промените обаче засягат по-ниския клас тютюневи произведения. 

Скъпите цигари е допустимо да поевтинеят, защото и акцизът им става по-нисък. Единствено производителите и вносителите обаче ще би трябвало да решат дали да смъкнат цената. От 2018 година и алкохолът, и цигарите ще са с нов бандерол. 

Нововъведението планува налогът да бъде минимум 177 лв. на 1000 броя цигари. Промяната е формирана от две елементи - характерен и симетричен данък. Първият е твърда сума за 1000 броя цигари, а вторият е % от продажната цена. 

Промените плануват характерният данък да нарасне от 101 на 109 лв.. Това значи в допълнение 2,18 лв. на кутия. В същото време обаче пропорционалният ще намалее от 27 на 25 на 100 от крайната цена. 

„ Стоките, които са облепени със остарял акцизен бандерол, ще могат да се популяризират в комерсиалната мрежа до привършване на количеството, само че не по-късно от края на 2018 година ”, изясни представителят на Агенция „ Митници ” Тамара Влайкова./ Марица

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР