Цигари и канабис за милиони левове задържаха снощи на граничните

...
Цигари и канабис за милиони левове задържаха снощи на граничните
Коментари Харесай

Цигари и канабис за милиони левове задържаха снощи граничари

Цигари и канабис за милиони левове задържаха нощес на граничните пунктове „ Кулата “ и „ Златарево “. И в двата случая контрабандата е билa добре прикрита. Задържани са двама български жители, карали камионите, в които са транспортирани цигарите и канабиса.

При първия случай, на граничен пункт „ Златарево “, камион, пътуващ от Косово за България е спрян за инспекция с рентген, при която са открити повече от 500 кг. първокачествен канабис. Преди инспекцията, водачът се почувствал зле и е бил превозен за обзор в Спешен център, от където се опитал да избяга.
гл. комисар Ивайло Иванов - основен секретар на Министерство на вътрешните работи: В първичния миг не е бил арестуван. Той си е бил пациент. След като към този момент е била осъществена инспекцията и се е открило, че в камиона има открити опиати, незабавно е издирен от сътрудниците. Много бързо са го открили и е арестуван.  © Министерство на вътрешните работи
По-късно денем, още веднъж след инспекция с рентген е открито, че в камион, който по документи транспортира климатици, са укрити над 800 мастербокса незаконни цигари.
гл. комисар Ивайло Иванов - основен секретар на Министерство на вътрешните работи: Характерното и при двата случая е, че има огромна степен на предварителна подготовка на осъществяващите тая проведена незаконна активност през нашата граница. Действително са направени професионално тапите.
Стойността на контрабандните цигари е близо 1 200 000 лева допълват от Министерство на вътрешните работи.

Предстои да бъде открито какъв брой коства и канабисът, арестуван на граничен пункт „ Златарево “.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР