Цигарената мафия на Никола Николов – Паскал е опримчила в

...
Цигарената мафия на Никола Николов – Паскал е опримчила в
Коментари Харесай

Митничарят Иво П. пуснал 19 тира с цигари на Паскал срещу 2 млн. лева, има бизнес в Сърбия и Черна гора

Цигарената мафия на Никола Николов – Паскал е опримчила в мрежите си шефове от върха на Агенция „ Митници ” до редовите чиновници по ГКПП-тата, написа в нов сигнал до Narod.bg, подписан единствено с „ некорумпиран митничар ”.

По-рано през днешния ден Софийският апелативен съд отсрочи съвещанието за ограниченията за неотклонение на някогашната шефка на Агенция „ Митници ” Петя Банкова, татко и наследник Марин и Стефан Димитрови от Хасково от бандата на Паскал поради болната адвокатка на Кака Петя.

Към обвинените за проведената незаконна група на Краля на цигарите Паскал, обаче, би трябвало се пришият още много имена, безапелационен е източникът от организацията.

Сред тях униформеният уточни осветления към този момент митничар Иво П. от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост Видин – Калафат ”, чиято фамилия към този момент ще спестим, само че е добре известна на проверяващите.

По неофициални данни единствено за три месеца – от януари до март, Иво П. е пропуснал през „ Дунав мост 2 ” 19 камиона с контрабандни цигари на Никола Димитров Николов. Данните попадат в сигнал, по който се работи, изясни информаторът на Narod.bg.

От 17 тира загубите за страната от неплатени мита и Данък добавена стойност били над 30 млн. лева, а митничарите милионери прибирали от всеки камион по 100 хиляди лева Така излиза, че за 19 камиона Иво П. и доближените му са гушнали 1,9 млн. единствено от подкупи, а бюджетът е изгубил над 33 милиона лв. от данък и налози.

Планините от кеш проваленият митнически чиновници вложил в Сърбия и Черна гора, подаде коз на проверяващите осведоменият с ужасите на границата при Видин. В последваща обява ще ви разкажем в какво тъкмо влага парите си Иво П.

Вече съобщихме, че предходната година Агенция „ Митници ” е прикрила застрашителен скандал с разкрити 30 тира цигари, минали през вдигната преграда на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост Видин – Калафат ”, само че хванати от другата страна браздата от румънците.

„ Платили сме си на Иво П., за какво ни спирате ”, питали учудени водачите на хванатите самиони при разпит от службите на северната съседка.

За да се разкрие цялата истина и всички свързани с Паскал лица, би трябвало да се изиска правна помощ от Румъния. Колегите там разполагат с голямо количество данни за контрабандни цигари, пропуснати от съответни митнически смени в България, които доста елементарно може да се открият по датата и часа.

Така ще стане ясна ролята освен на Иво П., само че и на още „ сътрудници ”, които са подготвени за обвиняване и изправяна не подсъдимата пейка, приключва сигналът до Narod.bg.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР