Циганското малцинство във всички държави е огледален образ - като

...
Циганското малцинство във всички държави е огледален образ - като
Коментари Харесай

Цветелин Кънчев хвърли цялата вина за лошите цигани върху българите

Циганското малцинство във всички страни е огледален облик - като нрав, образование и метод на живот - на болшинството. Каквито са българите, такива са и ромите им. Същото важи за германците, за сърбите, за руснаците. Това съобщи пред " Труд " водачът на Евророма Цветелин Кънчев.

По думите му, в страната има съществено етническо напрежение, което е изкуствено насаждано от така наречен патриоти, от така наречен националистически партии.

" Те го желаят, тъй като се препитават от омразата. Тези партии не могат да съберат електорат, който да гласоподава за тях поради политическите им стратегии и предизборните им обещания, тъй като те явно не ги извършват ", безапелационен е Кънчев.

Той сподели още, че казусът с омразата не е етнически, а е обществен. Според Цветелин Кънчев, омразата съзнателно се насажда, с цел да " замъгли акъла на бедните хора " и те да не помнят празните си джобове. " Корифеите на мисълта би трябвало да знаят, че бедният няма какво да губи и без друго, а загуби и покрива на главата си, всичките му задръжки падат. И става непредвидим и публично рисков. Така не спада престъпността, а става противоположното ", добави водачът на Евророма.

Кънчев разяснява още, че в последните години доста българи се продават по-нагло от ромите. " Повечето роми си продават гласовете от мизерия. А множеството българи - от лакомия, с цел да си покачат стандарта. Освен това, откакто вземат парите, множеството роми гласоподават по съвест, а множеството българи - срещу съвестта си ", заключи той.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР