Циганското малцинство във всички държави е огледален образ - като

...
Циганското малцинство във всички държави е огледален образ - като
Коментари Харесай

Цветелин Кънчев: Българи се продават по-нагло от циганите

Циганското малцинство във всички страни е огледален облик - като нрав, образование и метод на живот - на болшинството. Каквито са българите, такива са и ромите им. Същото важи за германците, за сърбите, за руснаците, сподели водачът на Евророма Цветелин Кънчев.

По думите му в страната има съществено етническо напрежение, което е изкуствено насаждано от така наречен патриоти, от така наречен националистически партии. "Те го желаят, тъй като се препитават от омразата. Тези партии не могат да съберат електорат, който да гласоподава за тях поради политическите им стратегии и предизборните им обещания, тъй като те явно не ги извършват ", безапелационен бе Кънчев. Той сподели още, че казусът с омразата не е етнически, а е обществен. Според Цветелин Кънчев, омразата съзнателно се насажда, с цел да замъгли акъла на бедните хора и те да не помнят празните си джобове.

"Корифеите на мисълта би трябвало да знаят, че бедният няма какво да губи и без друго, а загуби и покрива на главата си, всичките му задръжки падат. И става непредвидим и публично рисков. Така не спада престъпността, а става противоположното ", добави водачът на Евророма.

Кънчев разяснява още, че в последните години доста българи се продават по-нагло от ромите. "Повечето роми си продават гласовете от мизерия. А множеството българи - от лакомия, с цел да си покачат стандарта. Освен това, откакто вземат парите, множеството роми гласоподават по съвест, а множеството българи - срещу съвестта си ", заключи той, представен от бургасинфо.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР