Циганското лято свършва днес. От утре започва по-продължителна промяна на

...
Циганското лято свършва днес. От утре започва по-продължителна промяна на
Коментари Харесай

Времето внезапно се обръща! Мокър сняг пада до часове, вижте...

Циганското лято свършва през днешния ден. От на следващия ден стартира по-продължителна смяна на времето, с намаляване на температурите.

В петък следобяд ще превалява в Стара планина, над 2000 метра дъждът ще бъде от влажен сняг. В събота  валежи ще има над Рила и Пирин, по високите елементи още веднъж от влажен сняг. Но ще бъдат нищожни, 5-8 литра на квадратен метър.

В неделя ще има повече слънце в източните региони, температурите през почивните дни приблизително ще бъдат 10-15 градуса, в събота 12-17.

Това предвижда синоптикът Петър Янков пред " България заран ".

Той ни предизвести да се готвим за сензитивно захлаждане през идната седмица. Максималните температури ще доближат 16-17 градуса.

" Очакват ни значителни превалявания. Ще има сензитивно намаляване на температурите, превалявания от влажен сняг ще има по високите елементи на планините и по високите полета в западните елементи.

Тези снеговалежи ще бъдат бързо стопени. Максималните температури ще бъдат 5-10 градуса. Зимата дава сериозна поръчка за своето настъпване с тези превалявания ", разяснява Янков пред Bulgaria ON AIR.

По думите му по-сериозни превалявания ще има на 16-17 и 19-20 ноември. Мокър сняг ще падне и в обитаеми места, само че той бързо ще се стопи.

" По-сериозните превалявания ще бъдат към 19-20 ноември, по-късно следва интервал на студено време с преохладени мъгли, с ниски температури от 0-3 градуса, а оптималните ще доближават 5-11 градуса.

После ще има по-сухо време, само че с чести мъгли, които са рискови за превоза, ще има сектори в утринните часове със замръзване ", предизвести синоптикът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР