Циганската сватба е събитие, което със своята тържественост може да

...
Циганската сватба е събитие, което със своята тържественост може да
Коментари Харесай

Ето в какви рокли се омъжват ИСТИНСКИТЕ циганки: 20 снимки, които могат да ви заслепят! (СНИМКИ)

Циганската женитба е събитие, което със своята церемониалност може да се конкурира с празниците на кралското семейство. Този народ обича да демонстрира своето благосъстояние и по тази причина браковете се отличават със специфичен разкош. Днес ще ви покажем  в какви рокли се омъжват циганските булки по света.

Всяка рокля на ромите е в действителност неповторима, съвсем невероятно е да се откри сходна. Момичетата търсят разнообразни облекла. Бутиците и онлайн магазините рядко могат да оказват помощ за това. Повечето булки отиват в ателиета, където им шият рокли по поръчка.

 циганска женитба младоженци

Снимка
Социални мрежи

Най-важното нещо за циганските кланове е да покажат благосъстоянието на фамилията. Роклята за булката се трансформира в един от най-хубавите способи да се реализира тази цел. Следователно роклята на момичето би трябвало да е необикновено превъзходна. За това булките са подготвени на жертви. И по този начин, на една от циганските сватби момичето облече рокля с тегло 60 кг! За роклята на булката са определени най-скъпите и висококачествени материали: коприната и сатенът са обичаните тъкани на ромите.

Типичният цвят на роклята на булката е бял, само че циганките не се лимитират до него. След обичайното бяло най-разпространено е аленото. Този цвят символизира пристрастеността – едно от най-важните усеща за влюбените роми. Също по този начин известни са сини, зелени и, несъмнено, златни рокли. Колкото по-ярко, толкоз по-добре.

 циганска младоженка рокля

Корсажът е най-скъпата част от роклята. Винаги е богато декориран с всевъзможни скъпоценни камъни. Обикновено това са диаманти и брилянти, само че постоянно се употребяват мъниста, бродерия и кристали. Полата пък е с мнооооого кормила и пластове.

Друг значим подробност от облика на циганската младоженка са аксесоарите. Липсата на злато върху момичето се смята за симптом на беднотия. Колиета, гривни, пръстени са единствено дребна част от това, което може да носи една младоженка. Въпреки обстоятелството, че платината е еквивалентна на златото, ромите не я харесват, защото наподобява като сребро.

Главата на момичето обичайно е увенчана с диадема, която изглежда по-скоро като корона. Кралиците могат да завидят на претенциозността на циганския аксесоар. Някои булки носят алена панделка в косите си в символ на респект към традицията. Цялата тази шикозна украса е приключена от превъзходен воал.

Споделяме с вас селекция от изображения на цигански булки, които ще ви накарат да си пожелаете да присъствате на същинска циганска женитба най-малко един път:

 циганска младоженка алена рокля

 циганска младоженка обилна женитба

 циганска женитба младоженка

 циганска женитба лукс

 циганска булчинска рокля

 булчинска рокля циганка

 малолетна младоженка циганка

 циганска младоженка облекло

 циганска младоженка дълга рокля

 обилна циганска младоженка

 циганска младоженка тиара

 красива циганска младоженка

 циганска булка

 луксозна циганска младоженка

 обилна булчинска рокля

 рокля циганска женитба

 младоженка циганска женитба

 циганска младоженка обичаи

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР