Циганската гробищарска мафия вече управлява гробищата в София. Съвсем официално,

...
Циганската гробищарска мафия вече управлява гробищата в София. Съвсем официално,
Коментари Харесай

Контрера: Циганската мафия вече официално управлява гробищата в София

Циганската гробищарска мафия към този момент ръководи гробищата в София. Съвсем публично, с автограф и щемпел от " Московска " 33. Такъв е резултатът от неналичието на политика, по-скоро от провеждането на неверна политика. До това водят дейностите в частен интерес. Това написа в формалния си профил във Фейсбук общинският консултант в Столична община от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера.

Ето и останалата част от обявата му, оповестена без редакторска интервенция:

Имаме си от понеделник нов-новеничък шеф на гробищните паркове в София. Столична община ще разчита на положително ръководство от човек, наказван дисциплинарно като чиновник два пъти. Човек, който при провеждането на състезанието излъга мен и останалите членове на комисията, че няма никакви предпоставки за спор на ползи. После се оказа, че фамилната компания на новата директорка заработва на гробищата. Класика в жанра. И с такива хора ни се предлага да вършим промени... Новият екип, новото начало, новите хрумвания.

Дълго говорихме с сътрудниците общински съветници от Вътрешна македонска революционна организация по тематиката. И позицията ни е безапелационна – новият шеф на Оперативна програма „ Гробищни паркове “ Яна Паскалева стартира мандатата си негативен заем на доверие от наша страна. Не считаме, че избирането на човек в евентуален спор на ползи, прикрил това по време на конкурс, може да разчита на какъвто и да е заем на доверие. Не считаме, че човек, който върви на почивки с един от тарторите в погребалната активност, е добър отзив за управнически качества. Цялата работа смърди на уговорени мачове и спор на ползи. Както споделя народът – оплели са се като свински вътрешности. Дали има или няма евентуален спор на ползи ще каже КПКОНПИ, за което ще я сезираме.

По-интересното е по какъв начин администрацията на " Московска " 33 си подбра тъкмо човек, който е част от казуса с вандализма в гробищата, с въртележките с циганските банди, които тероризират и мамят опечалените. Странен избор. Интересно ми е да чуем за политическите пояснения за този избор. Още по-интересно ще е да се се каже пред необятната българска общност по какъв начин от два месеца по-рано един от циганските барони, занимаващи се с погребално-обредната активност, развежда въпросната нова директорка (тогава кандидатка) и обеснява, че това ще е новият началник.

Общинското дружество е обещано на концесия на една избрана циганска фамилия. То работи главно в нейна изгода, когато остане време и в обществен интерес.

Оттук насетне за нас, съветниците от Вътрешна македонска революционна организация в СОС, по тази тематика нещата са ясни – цялостна липса на какъвто и да е потенциал да се вземат решение проблемите. Виждаме или отвращение или пасивна опозиция в управителните фактори в общината да трансфорат гробищата в същински паркове, такива каквито са в Европа. Стилът на ръководство, натрапен от партийния апаратчик на ГЕРБ досега, ще бъде непокътнат. Дори допускам, че ще бъде доразвит до нови висоти. В това към този момент сме безусловно уверени. Всякакви приказки за промени, усъвършенствания са бошлаф работа. Ние не желаем да съучастваме. До момента не видяхме нито един явен знак, че Столична община желае да взема решение проблеми. Напротив.

Да напомним - поругаха гроба на Стоянка Мутафова – небрежно общината замете случая. Когато стане скандал, бързо се поправят вредите и се чака да поутихне интереса, а нещата както досега. Разбира се, в случай че се случи на някой не толкоз прочут жител, отношение не се взима. Същото беше и с откраднатия бронзов бюст от гроба на Стефан Стамболов. Тихомълком го сложиха имитация, а ориста на бронзовият бюст и причинителите е в рубрика „ незнайно “. Темата със положението на софийските гробищни паркове е в режим на свободно подане от най-малко година. Всичко реализирано през предишния мандат на СОС с доста старания и разправии към този момент е заличено.

Няма да се уморя да дублирам, че там все едно са кърджалийски времена. А тези времена не минават без дейното присъединяване на всякакви българи колаборационисти, които бързат да се подложат на циганските шайки. Защо го вършат - оставам на всеки да реши. Провалът на Столична община по тази тематика е забележим. Вероятно ще чуем оправдания и обеснения. И по този начин в оправдания и обеснения за три десетилетия циганските банди превзеха гробищата и се гаврят с тъгата на хората. Сега към този момент ги вкарват през централния вход.

За да е ясно на всички, че ромите командват гробищата, а не общината.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР