Циганинът-рецидивист Харислав, от чиито престъпления пропищя цял Рудник, най-после е

...
Циганинът-рецидивист Харислав, от чиито престъпления пропищя цял Рудник, най-после е
Коментари Харесай

След дъжд качулка! Най-после опандизиха циганина-рецидивист Харислав, вижте колекцията му от престъпления!

Циганинът-рецидивист Харислав, от чиито закононарушения пропищя цялостен Рудник, най-сетне е в ареста. Това се случи след редица изявления в медиите, предизвикани от безхаберното безучастие от страна на бургаската прокуратура.

Припомняме, че в петък, в късния следобяд прокурор Димитринка Георгиева Црънкова от районна прокуратура Бургас реши, че 19-годишния ром с 19 престъпни прояви и 4 предишни осъждания , който някои медии дефинираха като по-опасен от Плъха, не е задоволително нездравословен за обществото и го пусна на независимост.

Както сочи историята, сходни престъпни човеци не вършат друго, с изключение на да нарушават закона и часове по-късно Харислав е арестуван за ново престъплние. Заради големия отзив в медиите, на прокурор Црънкова не й остава различен избор, с изключение на да изиска непрекъсната мярка задържане под стража.

Районен съд – Бургас дефинира Харислав Т., притеглен като обвинен за осъществяване на кражба в изискванията на повторност, да бъде арестуван под стража. Рецидивистът е притеглен като обвинен за това, от прилежаща сграда към къща в кв. Рудник, лишил непознати движими движимости - електрожен, велосипед и меден съд за варене на ракия, всички на обща стойност 1070.00 лева (хиляда и седемдесет) лв.. Откраднатите движимости са благосъстоятелност на С. П., взети  без негово единодушие с желание незаконно да бъдат присвоени, като действието е осъществено наново и не съставлява незначителен случай.

Обвиняемият е лице от престъпния контингент, с регистрирани 19 престъпни прояви, огромна част от които за обири и част от които във времето, когато лицето е било малолетно. Харислав Т. има 4 предишни осъждания, като първото наказание на лицето е с влезнал в действие правосъден акт от 2014 година, още веднъж за кражба. В своя акт, правосъдният състав уточни, че не слага в основата на своите решаващи заключения показаната информация за престъпните регистрации на обвинения, защото информацията, обективирана в нея, не е събрана по реда на Наказателно-процесуален кодекс. Същевременно съдът означи, че не може и не следва изцяло да пренебрегва по този начин показаната информация, която се явява индиция за социална заплаха на лицето и трайно откритите у него незаконни привички.

В правосъдното съвещание стана ясно още, че Харислав Т. е отхвърлен от жилището, където живее неговата баба и където е неговия непрекъснат адрес, на съображение Закона за отбрана от домашно принуждение.

В последната си дума, обвиненият помоли съда да бъде пуснат на независимост.

Съдът счете, че е налице първата причина за взетата мярка за неотклонение " Задържане под стража ", а точно, че закононарушението, за което е притеглен обвиненият е " тежко " съзнателно закононарушение, като за него се планува наказване " Лишаване от независимост " за период от една до 10 години. Съдът откри съществуването и на главната и наложителна причина за взимане на най-тежката мярка за неотклонение, а точно " обосновано съмнение ", че Харислав Т. е направил закононарушението, в което е упрекнат. От доказателствата по делото, правосъдният състав откри, че би могло да се направи обосновано съмнение, с висока степен на сигурност за съпричастността на обвинения към инкриминираното действие. Настоящата правосъдна инстанция счете поради и справката за съдимост на Харислав Т., че са налице и другите две различни предпоставки за задържането му под стража, лицето да се укрие или да извърши друго закононарушение.

Определението на Районен съд – Бургас предстои на обжалване или протестиране пред Окръжен съд – Бургас в тридневен период.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР