Цифровото евро ще бъде европейско платежно средство, което ще може

...
Цифровото евро ще бъде европейско платежно средство, което ще може
Коментари Харесай

Цифровото евро ще ни дава възможност за безплатни електронни плащания в еврозоната

Цифровото евро ще бъде европейско платежно средство, което ще може да се употребява гратис за електронни заплащания на всички места в еврозоната. Това съобщи пред Комисията по стопански и парични въпроси (ECON) на Европейския парламент Пиеро Чиполоне, който е член на Изпълнителния съвет на Европейската централна банка (ЕЦБ), се показва на уеб страницата на финансовата институция.

Въвеждането на цифровото евро няма да отстрани опцията за потребителите да заплащат в брой, означи Чиполоне пред евродепутатите.

Той ги увери, че Управителният съвет на ЕЦБ няма да одобри нито едно решение, обвързвано с въвеждането на цифровото евро, до момента в който не бъде признат подобаващ законодателен акт.

Представителят на Изпълнителния съвет на ЕЦБ уточни факторите, които са основни за сполучливото осъществяване на подготвителната фаза от програмата, написа Pariteni.bg. Необходимо е да бъдат открити евентуални снабдители на цифрови услуги, които да основат платформа, посредством която ще се реализират заплащанията с цифрово евро, както и да изградят нужната инфраструктура за нейното действие. Трябва да бъдат готови правила, въз основа на които ще действа цифровото евро и да бъде обезпечена стабилността на финансовата система, уточни Пиеро Чиполоне.

" Накрая, само че не на последно място, би трябвало да подсигуряваме доста по-висока степен на сигурност за потребителите, които ще правят електронни разплащания ", съобщи членът на Изпълнителния съвет на ЕЦБ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР