Цифровият ковид сертификат влиза в сила от утре в целия

...
Цифровият ковид сертификат влиза в сила от утре в целия
Коментари Харесай

От 1 юли: Пътуваме с цифров COVID сертификат в целия Европейски съюз

Цифровият коронавирус документ влиза в действие от на следващия ден в целия Европейски съюз.

Зеленият европейски документ има QR код. Неговото разчитане демонстрира дали съответният пасажер е имунизиран, дали неотдавна е преболедувал или дали има неотдавнашен отрицателен PCR тест. От на следващия ден всички гранични пунктове би трябвало да разполагат със съответните устройства, които разчитат кода.

Служителите на границата, които ще работят с четците, получиха инструктаж едвам през днешния ден, а устройствата към момента не са по всички пунктове.

Снимка: btvnovinite.bg

Един от пасажерите демонстрира имунизационен документ от Германия. Жълтата хартия от на следващия ден би трябвало да бъде сменена с европейски коронавирус документ. И всичко да се случва по-бързо.

Над 160 души занапред ще бъдат наети, с цел да работят на граничните пунктове и да разчитат данните от електронните документи, които влизат в действие от на следващия ден. Докато това се случи, документите ще бъдат четени.

Министърът на опазването на здравето Стойчо Кацаров, който посети граничния пункт „ Капитан Андреево “, сподели, че подготовката се случва в последния миг, само че не изясни каква е повода за забавянето. Четците на QR код са в действителност таблети със съответния програмен продукт.

Снимка: btvnovinite.bg

Подобно на Англия, въз основата на риска от COVID-19, България ще раздели страните на зелена, оранжева и алена зона. Информацията ще се обновява един път седмично.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР