Цифровите валути на централните банки (CBDC) имат определени ползи за

...
Цифровите валути на централните банки (CBDC) имат определени ползи за
Коментари Харесай

Веселин Георгиев, Binance: Можем да подкрепим е-еврото, но още е рано

Цифровите валути на централните банки (CBDC) имат избрани изгоди за потребителите и за страните, които ги внедряват, само че също така улесняват навлизането на платформите като Binance на нови пазари. Затова и компанията е положително настроена към този вид решения и ги третира като още един евентуален актив, с който може да работи. Това стана ясно от думите на представители на Binance пред публицисти.

Контекст : CBDC са цифрови пари, открити като такива с държавна разпоредба. Издават се от страната и са законно платежно средство.
 ЕЦБ: Намаляването на потреблението на пари в брой е сигнал за нужда от цифрово евро
ЕЦБ: Намаляването на потреблението на пари в брой е сигнал за нужда от цифрово евро

Въвеждането на цифровото евро " ще увеличи интернационалната роля на еврото "

Сред плюсовете им са по-бързата скорост на транзакции и по-лесното следене на противозаконна активност. Съществува и софтуерната опция CBDC да има " умни " функционалности, като опасенията на критиците са, че по този начин ще стартира въвеждане на " програмируеми пари ", които държавното управление ще може да споделя на жителите по какъв начин да харчат.

Отношението на Binance към този вид разработки е значимо, защото това е най-голямата борса за цифрови активи в света с над 70% пазарен дял, 128 млн. консуматори и 65 милиарда $ оборот дневно.
 ЕЦБ: Цифровото евро би било допълнение към парите в брой
ЕЦБ: Цифровото евро би било допълнение към парите в брой

" Прототипът " на цифровата валутата ще бъде показан през 2023 година

Към момента изцяло работеща цифрова валута на централната банка няма, само че голям брой страни опитват в тази посока. На ниво Европейски Съюз се работи по план за цифрово евро, като, че то няма да съставлява " програмируеми пари " или самобитен ваучер.

Детайли : CBDC може да е идната стъпка от трансформацията на парите след камъните, златото, кеша и банковите карти, разяснява в отговор на въпрос на Money.bg мениджърът на Binance за България Веселин Георгиев.
 Дигиталните портфейли с цифрови юани набъбват, само че потреблението им изостава
Дигиталните портфейли с цифрови юани набъбват, само че потреблението им изостава

Китайската цифрова валута към този момент не оправдава упованията

По думите му този вид решения фактически имат капацитет както за положително, по този начин и за зло, само че в случай че са като цифровото евро, са склонни да ги поддържат. Той въпреки всичко посочи, че " планът е на доста ранно равнище " и занапред ще има диалози с институциите.
 Руски банки реализираха първи транзакции в цифрови рубли
Руски банки реализираха първи транзакции в цифрови рубли

Само банки и тържища ще имат право да влизат законно на пазара на криптовалути в Русия

Айнур Исбасинова от екипа на Binance уточни, че в родния ѝ Казахстан сега е в ход пилотен CBDC план с присъединяване на централната банка на страната. " Ние сме по-скоро положително настроени ", означи тя.
 Снимка 615198
Източник:

Още нещо : Binance има лиценз в 15 страни, като България не е измежду тях. По думите на Георгиев повода за това е, че у нас " сега няма регулаторна среда за крипто ". Според него обаче това ще се промени на общоевропейско ниво след вчерашното приемане на регламента MiCA ().

Сега фирмите от бранша имат 18 месеца, с цел да приведат бизнеса си в съотвествие с новите разпореждания - в това число и у нас.
 Снимка 615197
Източник:

" Европа за първи път е по-напред от целия свят - пропуснахме 2 онлайн революции, само че в този момент ще хванем третата. Ние сме най-големият пазар, който първи сътвори регулаторна рамка за криптоиндустрията ", уточни той. По думите му Binance и промишлеността като цяло поддържат регулациите, тъй като подсигуряват сигурност на пазара.
 Предстои европейска регулация за криптоактивите
Предстои европейска регулация за криптоактивите

На този нормативното контролиране на многомилиардния криптопазар бе изцяло разумна мярка, по която от три години насам работят всички европейски институции

Той даде образец с Франция, която сътвори свое законодателство още преди MiCA и сега там има процъфтяваща стартъп екосистема, в това число и с български крипто компании, които са преместили бизнеса си там.

Шанс за пазари като европейския или азиатския се появява поради политизирането на крипто тематиката тук-там като Съединени американски щати. Според Исбасинова евентуално доста компании ще изоставен американския пазар.

От друга страна : Всяка демонстрация на оптимизъм в света на цифровите активи е в дебелата сянка на доста тежката 2022 година, белязана от банкрута на борсата FTX. Според Binance, обаче, към този момент се следи устойчиво възобновяване.

" Колкото и гадно да звучи, това, което се случи с FTX, беше добре за оздравяването на промишлеността в дълготраен проект. Очевидно FTX не е ръководена по верен метод и от това пострадаха потребителите. Пострада цялата екосистема ", означи Георгиев.
 Активите на американците в Binance са застрашени - ето за какво
Активите на американците в Binance са застрашени - ето за какво

Крипто борсата е изправена пред сериозна опасност

Според него " в случай че не се беше случило това, нямаше да има proof of reserve (доказателство от страна на тържищата, че парите на потребителите са гарантирани) ". Binance излезе и с самодейност към цялата промишленост за по-голяма бистрота и по-малки опасности с парите на вложителите, като реакциите са " доста положителни ".
 Binance са обработили прехвърляния за $346 млн. на ударена от Съединени американски щати крипто борса
Binance са обработили прехвърляния за $346 млн. на ударена от Съединени американски щати крипто борса

Bitzlato е свързвана с хакерски атаки, заобикаляне на глобите против Русия и друга противозаконна активност

От Binance изрично отхвърлят обвиняванията, че също са непрозрачни и позволяват неприятни практики в бизнеса си. " Имаме доста съществени системи за сигурност, които надминават банковите като технология ", безапелационен беше Георгиев.

Той уточни, че доста обвинявания против платформите като Binance са резултат от недоумение на технологията, по която работят.
 Колко постоянна е Binance в реалност?
Колко постоянна е Binance в реалност?

Общите изходящи потоци евентуално са били от $6 милиарда до $8 милиарда

" В блокчейн, когато изпратиш транзакция, тя е необратима. Ако терорист има портфейл в тази борса, никой не може да спре транзакцията. Най-важното е какво става след приемането на тази транзакция - не можем да я спрем, само че след това можем да я замразим. Имаме екип от 850 души, които проверяват, част от тях са с по 8-10 години стаж в " Европол " или със стаж в американските секрети служби. Сътрудничим си с правоохранителните органи, дали отговор сме на над 10 000 запитвания ", изясни той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР