Цифрови сензорни панели вместо бутони и контролни прибори. В интериора ...

Цифрови сензорни панели вместо бутони и контролни прибори. В интериора

Новият Volkswagen Tiguan е по-технологичен от всякога

Цифрови сензорни панели вместо бутони и контролни принадлежности. В интериора на новия модел, дизайнерите и експертите по ергономия на Volkswagen са добавили напълно нов сензорен модул2 за ръководство на функционалностите на климатичната апаратура. В допълнение към сензорните бутони, за конфигурация на вентилацията и контрола на температурата се употребяват, комфортно оразмерени и осветени сензорни плъзгачи. По предпочитание сензорните бутони могат да се употребяват и за ръководство на други функционалности като настройките на седалката, отоплението на задното и челното стъкло, както и за отваряне на менюто за ръководство на климатичната апаратура. Като алтернатива се предлага и цифрова версия на новия мултифункционален волан с осветени сензорни панели и плъзгачи. Осветените USB-C портове са ситуирани под сензорния модул за ръководство на функционалностите на климатичната апаратура.

MIB3 и App-Connect Wireless 2 . Друг софтуерен акцент в Tiguan е новата гама от инфотейнмънт системи (на новата платформа MIB3), които дават опция на потребителя да се свързва и употребява разнообразни онлайн услуги. Благодарение на опциите на модула за онлайн съгласуваност OCU (Online Connectivity Unit) с вградена обособена eSIM карта, разширените и усъвършенствани функционалности на инфотейнмънт системите MIB3 включват онлайн услугите на We Connect (подготвени за безграничен срок на използване) и We Connect Plus (подготвени за гратис потребление за една или три години в Европа ). В взаимозависимост от оборудването, MIB3 системите оферират и нови функционалности, благоприятни условия и улеснения, измежду които гласово ръководство с естествени фрази2 и достъп до мултимедийни стрийминг услуги2 като Apple Music™ да вземем за пример. Потребителите могат също да персонализират доста от настройките2 и посредством Volkswagen ID да ги запаметят в облака, с цел да ги употребяват в други коли на Volkswagen. Друга нова функционалност е опцията за безжична интеграция на смарт телефон приложения посредством App-Connect Wireless2 за Apple CarPlay™ и Android Auto™.

Звукова система Harman Kardon. Инженерите на Volkswagen са работили в тясно съдействие с аудио експертите на Harman/Kardon в създаването на нова озвучителна система от върховен клас за Tiguan, която ще се предлага като алтернатива. Тя употребява общо 10 висококачествени озвучителни тела и усилвател с 480 Вата мощ. Звуковата картина в интериора може да бъде конфигурирана самостоятелно благодарение на четири авансово заложени аудио профила. Съчетанието от богати басове, кристално чисти високи честоти и брилянтна изясненост на гласовото възпроизвеждане основава неповторимо и вълнуващо аудио преживяване.

Нови асистиращи системи и системи на светлините

Travel Assist1/2 е нова IQ.DRIVE система. Volkswagen консолидира асистиращите системи в гамата на IQ.DRIVE, а асистираното шофиране в Tiguan прави крачка напред със системата Travel Assist, която се предлага за първи път в това моделно семейство. Travel Assist може интензивно да поддържа лидера в ръководството, прекъсването и ускоряването на новия Tiguan в скоростния диапазон сред 0 км/ч (при DSG трансмисия с два съединителя), респ 30 км/ч (при механична предавателна кутия) и 210 км/ч, като лидерът остава виновен за ръководството на автомобила когато и да е. За задачата системата употребява усъвършенствани асистиращи функционалности, включващи адаптивен темпомат Adaptive Cruise Control1/2 (за асистирано поддържане на скоростта и дистанцията) и система за поддържане на лентата придвижване Lane Assist1/2 (за асистирано управление). Водачът може да задейства системата посредством натискане на бутона Travel Assist на новия мултифункционален волан. Ръцете му би трябвало да бъдат върху кормилото даже при деен режим на Travel Assist, като електрониката на Tiguan записва това посредством чувствителни на досег датчици в неговата повърхнина, които записват съществуването на контакт доста по-надеждно от системите, основани на ъгъла на отклоняване нм кормилото, даже и при придвижване по доста дълги и равни пътни сектори.

Превантивна ACC 1/2 . Най-новото потомство адаптивен темпомат (ACC) следи проактивно настоящата информация за рестриктивните мерки на скоростта, пътните знаци за границите на града, елементарните и кръговите кръстовища. За тази цел асистиращата система употребява видеоданните от фронталната камера, данните от GPS и картографската информация от навигационната система. Системата ACC в Tiguan е ослепителен образец за непрекъснатото развиване на добре познатите асистиращи системи, които стават все по-интелигентни и ефикасни. Друг образец в тази тенденция е системата Front Assist2 с функционалност АЕВ за самостоятелно спешно прекъсване (Autonomous Emergency Braking), която е част от общоприетото съоръжение на Tiguan, предлага разширена функционалност и са направени редица усъвършенствания в метода, по който системата реагира при пешеходци, пресичащи пътя в комплицирани обстановки. Третият образец за усъвършенствана система е Lane Assist - най-новото потомство на системата за поддържане на лентата за придвижване към този момент е в положение да записва и следи още по-точно ограничаващите линии на лентите и пътното платно в това число и в случаите, в които банкетът е затрупан с трева.

Новите светлини IQ.LIGHT 2 . За първи път в Tiguan се предлага и новия постепенен стадий в развиването на автомобилните светлини матричната LED система IQ.LIGHT. Volkswagen употребява за първи път тази система на предните светлини в Touareg - по-големия другар на Tiguan. Следвайки стъпките на Touareg, Passat и Golf, новият Tiguan е четвъртият модел на марката Volkswagen, който се предлага с тази LED система, считана за една от най-хубавите по рода си в международен мащаб все още. Във всяка от предните светлини се употребява матрица от 24 светодиодни детайла, която може да извършва разнообразни светлинни функционалности (част от които интерактивни), предлагащи друг профил на осветление на пътното платно в взаимозависимост от съответната обстановка. Друга премиера в новия Tiguan е динамичната, „ преливаща” анимация на светодиодните мигачи, интегрирани в матричния LED модул на предните светлини IQ.LIGHT. Светодиодните задни светлини също са актуализирани напълно, като по-високите равнища на оборудване3 също употребяват „ преливаща” анимация на мигачите. Сред другите нови функционалности тук са образно впечатляващото „ клик-клак” превключване сред функционалността на светлините за заден ход и спирачните светлини, както и анимираните функционалности за посрещане и изпращане на лидера до автомобила при отключване и заключване на Tiguan.

Нови равнища на съоръжение

Tiguan, Life, Elegance, R-Line. Специалистите на Volkswagen са конфигурирали по нов метод и са преименували равнищата на съоръжение при новия модел. Нивото над базовата версия Tiguan се назовава Life и се отличава с по-богата гама от функционалности. В идващото, по-високо равнище, типът на оборудването се разделя на по-луксозната Elegance и по-спортната R-Line версия. Всички разновидности на Tiguan се оферират с LED фарове, проактивна система за отбрана на пътниците1 в композиция с Front Assist1 с функционалност АЕВ за самостоятелно спешно прекъсване (Autonomous Emergency Braking), с новия мултифункционален волан, инфотейнмънт система с екран с диагонал най-малко 6,5 инча, както и We Connect и We Connect Plus включени в общоприетото съоръжение. Сред общоприетите характерности на пакета Life са системите Light Assist (автоматично ръководство на дългите светлини), ACC (адаптивен темпомат), релси за багажник на покрива или автоматизирана климатична апаратура (Climatronic) и 17-цолови алуминиеви джанти. Върховите равнища на съоръжение Elegance и R-Line, споделят част от общоприетите елементи в оборудването като матричните LED фарове IQ.LIGHT, цифровите контролни принадлежности Digital Cockpit и екран с диагонал 10 инча на арматурното табло, многоцветно косвено осветяване в купето с опция за самостоятелни настройки и зимен пакет, включващ отопление на кормилото. Пакетът Elegance включва също електрозадвижван механизъм за отваряне и затваряне на капака на багажника и анодизирани в сребристо релси за багажник на покрива. (Всички образци за елементи от оборудването се отнасят за немския пазар и могат да се разграничават на пазарите в други страни.)

Уникален външен дизайн при версията R. Разработеният от специалистите на Volkswagen R вид Tiguan R предлага изключителни динамични характерности и равнище на съоръжение. Версията с емблема R постоянно е била най-мощният модел в гамата, а оборудването за тези модели се създава особено от Volkswagen R. Разполагащият с оптималната мощ от 235 кВт (320 к.с.) Tiguan R не е изключение - първокласното външно съоръжение включва особено завършени брони, неповторим заден дифузьор, разширения на арките на калниците и 21-цолови алуминиеви джанти „ Estoril “.

Уникално функционално съоръжение за версията R. Допълнителен щрих в характерното R съоръжение е мощната спирачна система с 18-цолови дискове, адаптивното окачване (DCC) с напълно нови настройки и понижен с 10 мм в съпоставяне с базовия Tiguan клиренс, самостоятелен избор на режим на шофиране, електронен надзор на стабилността (ESC) с опция за изключване, изцяло нова система за двойно предаване със селективно ръководство на въртящия миг към колелата „ R-Performance Torque Vectoring “ и неповторима спортна изпускателна система с четири разклонения и забележими ауспухови тръби с хромирани накрайници. Изпускателната система от титанови сплави, дело на профилираната в сферата на спортните изпускателни системи Akrapovi също ще се предлага като в допълнение съоръжение при Tiguan R.

Уникално вътрешно съоръжение за версията R. Сред ацентите в Tiguan R са и новите първокласни спортни седалки с интегрирани облегалки за глава, създадени особено за спортния модел и съответстващи изцяло на неговия динамичен темперамент - както образно, по този начин и от ергономична позиция. Новата функционалност на интериора включва цифрови контролни принадлежности (Digital Cockpit) с R лого и вграден хронометър за време на обиколка, особено основани за R версията тапицерии и облицовки (Carbon Grey) и осветени декоративни панели на праговете на вратите. Завършващ щрих в интериора дават новият R състезателен волан с R бутон за непосредствено прекосяване към режим Race и спортни планки за ръчна промяна на предавките на 7-степенната трансмисия с два съединителя (DSG), която също е част от общоприетото съоръжение на тази версия на новия Tiguan.

Източник: sportal.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg