Цифрите не лъжат. Последната изборна победа на БСП беше записана

...
Цифрите не лъжат. Последната изборна победа на БСП беше записана
Коментари Харесай

Нинова на мотор - нереализираната мечта на момичето със синия костюм да прилича на Станишев погуби БСП и роди „Левицата“

Цифрите не лъжат. Последната изборна победа на Българска социалистическа партия беше записана на изборите през 2005 година, когато за столетница дадоха вота си 1 129 196 гласоподаватели, а партията се подреди преди всичко с 30.95%. Сергей Станишев сформира коалиационен кабинет, който изкара целия си мандат и който записа едни от най-хубавите стопански индикатори за страната. В допълнение сложи началото за градежа на спортна зала „ Армеец “и съумя да се пребори с Европейски Съюз за отблокиране на средствата за България.

Начело с Нинова Българска социалистическа партия загуби ореола си и се трансформира в маргинална партия, която има само за цел да обслужва ползите на шепа неспособни кариеристи.

Цифрите не лъжат. Нинова става водач на Партията през 2016 година Избори 2017 година - 955 490 гласоподаватели ( 27,2 % ). Четири години по-късно риториката и държанието на Нинова понижиха на половина гласоподавателите на Българска социалистическа партия до 480 146, т.е 14,78 %. Няколко месеца по-късно отново през 2021 година - за столетницата гласоподаваха 365 695 хиляди, т.е. записана загуба от 115 хиляди гласоподавателя. Тенденцията в спад на гласове продължава и през 2022 г когато единствено 9.3 % поддържат столетницата с 232 958, а към днешна дата 2023, Българска социалистическа партия гордо се подрежда на пето място с към 8.6%.

" Като виждам тая жена (Корнелия Нинова, водач на БСП) по какъв начин го е подкарала, най-после ще останем единствено аз и тя - тя от дебелоглав, аз по разбиране " сподели преди време пред БТВ Кирил Добрев от Българска социалистическа партия. Същият Добрев, който дълги години защитаваше гърба на момичето със синьото костюмче и се бореше за персоналната й идея, беше невиждано изключен от партията. Трябваше да търси правата си в съда.

Нинова най-безцеремонно и без никакви угризения изгони или принуди да изоставен партията всички инакомислещи. С възприятие за безотговорност фалишицираше и манипулираше съвещанията на Националния съвет на партията, настояват осведомени от кухнята на столетницата. Най-големият скандал бе записан на последния конгрес на столетницата.

50-ият конгрес на Българска социалистическа партия завърши в рамките дневно Корнелия Нинова, която остана отпред на левицата след непозната до в този момент цензура на участниците във форума. Този конгрес ще се запомни освен с цензурата и операцията, само че най-много с изключването на 14 емблематични имена, свързани с изторията на столетницата. Сред тях са Светлана Шаренкова, Валери Жаблянов, Петър Витанов, Костадин Паскалев и Кирил Добрев.

„ Превърнали сме се в брокерска партия, която се чуди към кого да се прилепи в бъдеща коалиция. Очаквам нов срив в резултата на Българска социалистическа партия. Процесите, които стават в партията са доста по-дълбоки. Проблемът не е нито в хартиената бюлетина, нито в президента, нито в служебния кабинет, нито във вътрешната позиция, снега или слънцето, а в това, че няма път за на никое място “, счита изключеният Петър Витанов, евродепутат от Българска социалистическа партия.

Амбиците за власт на Нинова трансфораха Българска социалистическа партия в пленник. Момичето в синьото костюмче и нейните протежета бяха освен изкусно използвани, само че и обществено унижени от харвардските технократи. Заради зам.-председателския пост на „ лидерката “, който продължи към 6 месеца, Българска социалистическа партия записа най-позорното си показване в Народното събрание като част от „ Коалоцията на войната “. На съвестта на Корнелия Нинова лежат голям брой човешки животи, тъй като не различен, а точно тя носеше отговорност за износа на оръжие. Всеки един изпратен коршум е един човешки живот. Без значение от националността.

След този срам Българска социалистическа партия мъчно ще възвърне позиции. За страдание Българска социалистическа партия, която до неотдавна консолидираше левите хрумвания, се трансформира в отричане на политическия блян. Нинова и нейните протежета отхвърлят всевъзможен разговор за действителното положението на столетницата. Според Петър Витанов е изгубена вярната посока и това е главната причина гласоподавателите да не припознават Българска социалистическа партия като своята партия.

„ Критикувам хора, които са узурпирали сега управлението на партията. Но в мен няма реваншизъм. Не съм очаквал те да са лъвове. Някои са решили да стоят като високоговорители, които да възпроизвеждат тезите на председателката, с цел да станат депутати. Ние имаме доста по-големи цели и те са да обединим българското ляво “, сподели още той.

Въпреки огромната опозиция против опозицията в Българска социалистическа партия, обединяването на българското ляво се състоя. Според Костадин Паскалев, един от изключените от Българска социалистическа партия и основател на концепцията, разговорът в лявото политическо пространство е почнал още преди 4 месеца. Той акцентира, че ръководителят на Българска социалистическа партия е отказал присъединяване в този разговор, макар че Нинова е била канена неведнъж. „ Този отвод е противен и много индикативен “, споделя Костадин Паскалев.

Вискокомерието и отводът от градивен разговор на момичето със синьото костюмче поради манталитета му наложи нова лява опция. През февруари беше оповестено учредяването на нова коалиция - " Левицата ". В нея вземат присъединяване водачът на " Изправи се БГ " Мая Манолова, Румен Петков - ръководител на политическа партия АБВ, доктор Цветеслава Гълъбова, ръководителят на " Движение 21 " Татяна Дончева, както и изключените от Българска социалистическа партия Валери Жаблянов и Костадин Паскалев. Целта на новата „ Левица “ е да дадат късмет на българите да получат парламентарно посланичество. Булфото

Мая Манолова съобщи, че България има потребност от обединена и мощна левица, която да бори бедността и неравенствата. „ Целта е мощно парламентарно посланичество, което да отбрани ползите на хората, приходите, цените, противодействието на корупцията. Левицата няма да допусне и война с президентската институция ", добави Мая Манолова и прикани за основаването на Комисия за проверка на досегашното ръководство.

Спас Панчев от Земеделски съюз " Александър Стамболийски " декларира, че Левицата е мястото на българските земеделци, които имат потребност от поддръжка.

Татяна Дончева от своя страна акцентира, че Левицата би трябвало да отговори на тежката фрагментация на политическото пространство.

" В дясно консолидацията е почнала, само че в ляво не, поради съпротивата на Българска социалистическа партия. Левите хора се нуждаят от политическо посланичество. Това изисква управнически потенциал. Политиката не е място за хора, които занапред ще се учат. Левицата е формирана от волеви хора с потвърден опит. Левицата ще провокира конституционни промени за нова правосъдна промяна. Най-голямата спънка до момента беше, че главните политически сили и бизнесът имат лобита в правосъдната система. Левицата не пази никого, само че разчита на поддръжка от всички политически сили. Ние работим за обединен индивид вляво ", акцентира Татяна Дончева.

Според Румен Петков ползата на България за участие в Шенген до момента не е бил предпазен от партиите и страната.

" Когато България е подготвена, тогава да влезе в еврозоната, не преди този момент. България към този момент не е енергийно самостоятелна. Престъпление и корупция е, в случай че енергийната диверсификация се заплаща от елементарния българин. Престъпление е и закриването на полицейски ръководства. Не на двойните стандарти ", споделя още Петков.

Българска социалистическа партия имаше своя историчеки късмет, само че поради неосъществените упоритости на лидерката си загуби всичко. От място си в интернационалната политическа сцена и ПЕС до срутва на дребна маргинална партия, обслужваща персонални ползи. Или нагледно казано – „ падна от мотора “.

" На Българска социалистическа партия й е нужна гражданска война, в случай че желаеме да я върнем още веднъж в играта. Ако не, оставаме в европейската история като следващата някогашна комунистическа партия, която е изчезнала ", признава Кирил Добрев.

Въпрос с доста неивестни – Ще пожелаят ли Кирил Добрев, Сергей Станишев, младежкото Българска социалистическа партия и други познати лица да създадат тази толкоз нужна гражданска война или просто ще оставят момичето със синьото костюмче да си пада постоянно от мотора?

Добрата вест е, че постоянно има опция! Според последните социологически изследвания „ Българското ляво “ откри своята опция в „ Левицата “, която е с действителен късмет да влезе в Народното събрание още на тези избори!

* Диана Димитрова живее в Нова Зеландия, създател е в

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР