Церемонията за 95-ите награди Оскар“, които бяха излъчени в неделя

...
Церемонията за 95-ите награди Оскар“, които бяха излъчени в неделя
Коментари Харесай

Телевизионната аудитория на 95-ите награди „Оскар“ се увеличи до 18,7 милиона зрители

Церемонията за 95-ите награди „ Оскар “, които бяха излъчени в неделя вечер по „ Ей Би Си “, са били гледани от към 18,7 милиона души, предадоха международните организации. Това е с 12% повече от миналогодишното шоу, само че към момента е малко спрямо предходни години.

Често срещана рецензия към премиите на Американската кино академия е, че на тях се отличават филми, които нямат необятна известност. Тази година обаче беше доста по-различна, защото в конкуренцията за най-хубав филм бяха номинирани два блокбъстъра за милиарди долари: „ Топ Гън: Маверик “ и „ Аватар: Природата на водата “. Също по този начин Анджела Басет беше номинирана за филм на „ Марвел “, което се случва за първи път. Дори най-отличената продукция  „ Всичко на всички места едновременно “ завоюва над 100 млн. $ в международния боксофис и се прожектира в кината в продължение на месеци.

От доста време насам „ Нощта на Оскарите “ е втората най-гледана телевизионна стратегия за годината в Съединени американски щати след „ Супербоул “. До 2018 година телевизионното лъчение на премиите „ Оскар “ в никакъв случай не е слизало под 30 млн. фенове. Кулминацията бе, когато 55 милиона души гледаха триумфа на „ Титаник “ през 1998 година Шоуто удари дъното по времето на пика на пандемията през 2021 година, когато бе гледано от едвам 9,85 милиона души. 

Джими Кимъл, който бе отпред на церемониите през 2017 и 2018 година, се завърна като водещ на шоуто, скачайки с парашут на сцената на спектакъл „ Долби “. Програмата включваше и осъществявания на поп звезди като Риана и Лейди Гага. В ерата на стрийминга гледаемостта на телевизионните излъчвания е спаднала навсякъде и премиите „ Оскар “ илюстрират това. В интернет шоуто може да се похвали с 27,4 млн. общи обществени взаимоотношения в „ Инстаграм “, „ Туитър “, „ Facebook “ и „ ЮТюб “, като стана номер 1 в „ Туитър “ по света за времето на провеждането си. До понеделник следобяд благодарствената тирада на Ки Хи Куан имаше над 1,3 млн. гледания в „ ЮТюб “, а тази на Брендън Фрейзър - 2,6 млн. Предаването на „ Ей Би Си “ имаше и 1,8 млн. гледания онлайн на американския жестомимичен език, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР