Церемонията трябва да се проведе в 11 ч., но ще

...
Церемонията трябва да се проведе в 11 ч., но ще
Коментари Харесай

Радев пропуска клетвата на Атанасова и Белазелков

Церемонията би трябвало да се организира в 11 ч., само че ще се случи на фона на голям брой рецензии и решението на президента да сезира Конституционния съд.

 

" Държавният глава не приема думите да опонират на дейностите, а церемониите да заменят правилата ", допълват от пресцентъра на президента.



 

По принцип клетвата се поставя в наличието на ръководителя на Народното събрание, на президента и на ръководителите на Върховния касационен съд и на Върховния административен съд. Очакват се мнения по тематиката. 

Не е ясно обаче дали клетвата ще бъде провалена поради отхвърли на президента да участва. Конституционалисти са на мнение, че това не би трябвало да попречи. Присъствието му е целесъобразно.

 

Очаква се още да стане ясно какво ще се случи с настояването на президента решението за избора на Атанасова и Белазелков да бъде оповестено за противоконституционно. Стоят доста въпроси - да вземем за пример дали двамата ще вземат участие в разглеждането на жалбата, както и какъв ще бъде техния мандат в институцията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР