Церемонията по връчването на медалите в отборното състезание по фигурно

...
Церемонията по връчването на медалите в отборното състезание по фигурно
Коментари Харесай

Отлагат връчването на медалите в отборното състезание по фигурно пързаляне

Церемонията по връчването на медалите в отборното съревнование по фигурно пързаляне на Олимпийските игри в Пекин, извоювано от съветските състезатели, бе отсрочена заради " неуточнена правна консултация ", оповестиха от Международния олимпийски комитет.

Руските фигуристи завоюваха отборния златен орден в понеделник, откакто 15-годишната сензация Камила Валиева направи първите четворни скокове от жена в олимпийско съревнование. Съединени американски щати взеха среброто, а Япония завоюва бронза.

Валиева ще би трябвало да изчака още малко, с цел да получи медала си. Руските фигуристи вземат участие в Пекин като представители на Руския олимпийски комитет, а не като Русия поради допинг наказания.

" Възникна обстановка, която изисква правна консултация ", сподели представителят на МОК Марк Адамс, без да даде детайлности за естеството на продължаващите полемики.

" Можете да се обзаложите, че вършим всичко, с цел да може тази обстановка да бъде позволена допустимо най-скоро. Не мога да ви дам повече детайлности, само че ще създадем всичко допустимо ", добави той.

Порталът Inside the Games допусна, че причина за отлагането на церемонията би могъл да е проблем с допинг тестът на някой от съветските състезатели.

" Очакваме публична информация по този въпрос ", съобщи пред ТАСС пресаташето на ФФККР Олга Ермолина.

Адамс добави, че церемонията ще се състои допустимо най-скоро. От Международния кънки съюз не направиха коментар по въпроса.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР