Церемонията по откриването на Евровизия 2021 ще се състои тази

...
Церемонията по откриването на Евровизия 2021 ще се състои тази
Коментари Харесай

Ротердам с тюркоазен килим за церемонията по откриването на Евровизия 2021

Церемонията по откриването на " Евровизия 2021 " ще се състои довечера на круизния терминал в Ротердам и ще приветства участниците с тюркоазен килим. Церемонията може да бъде гледана онлайн в канала на " Евровизия " в YouTube. С нея се ознаменува формалният старт на " Евровизия 2021 ".

Делегациите трябваше да стигнат до круизния терминал с лодка, преди да тръгнат по тюркоазения килим. Но късно следобяд пътуванията с лодка до тюркоазения килим бяха анулирани. Делегациите ще бъдат отведени непосредствено до килима с рейс.

Миналата година Йелмар ван дер Вел от круизния терминал разяснява:

" Това е красиво място с неповторима панорама и доста специфични истории. Разбира се, място за идване на интернационалните гости на града и също така от години се провеждат именити събития точно там. Ще създадем грандиозно разкриване, което ще оправдае красивия ни град ".

Часове преди формалната гала българският представител на " Евровизия 2021 " Виктория Георгиева показа разгорещено за днешното разкриване на състезанието: " Много съм разчувствана. Това ще е първият " червен килим ", на който ще имам опцията да бъда. Остават броени дни до полуфинала на 20 май и нямам самообладание да изляза на сцената и да извърша " Growing Up is Getting Old ".



Полската делегация обаче няма да мине по тюркоазения килим.

По време на обикновен тест при идването си на мястото на " Евровизия " в събота, член на полската делегация е дал позитивен резултат на теста си за COVID-19.

В сходство със здравния протокол за сигурност този човек в този момент е в изолираност. Като защитна мярка останалите членове на делегацията също ще преминат PCR тест и са под карантина. В резултат на това полската делегация няма да участва персонално на събитието " Тюркоазен килим ".



По време на обикновен тест през днешния ден, член и на исландската делегация даде позитивен резултат от теста за COVID-19 . В сходство със здравния протокол за сигурност този човек към този момент е в изолираност и като защитна мярка останалите членове на тяхната делегация също ще преминат PCR тест и ще се самоизолират. Това значи, че исландската делегация към този момент няма да участва персонално на събитието " Тюркоазен килим " през днешния ден.



Като защитна мярка делегациите от Румъния и Малта няма да вземат участие в церемонията по тюркоазения килим, след двата докладвани преди този момент позитивни проби за COVID-19 в други делегации, отседнали в същия хотел. Всички членове на малтийската и румънската делегации също ще преминат спомагателен PCR тест.

Румъния



Малта



Българският представител Виктория разяснява : " Много е тъжно, че Рафал от Полша, Дади и неговата група от Исландия, Роксен от Румъния и Дестини от Малта няма да съумеят да излязат дружно с всички нас на откриването на " Евровизия ". Много се надявам, че всички от полската, исландската, румънската и малтийската делегации са добре и доста скоро ще се причислят към нас ".

Конкурсът за ария на " Евровизия 2021 " се организира тази година с цялостната поддръжка и съдействието на нидерландските управляващи.

Основната цел е да се сътвори напълно безвредно събитие за COVID-19, а здравето и благосъстоянието на всички, които вземат участие, работят на събитието или в публиката, е най-важният приоритет.

Редица строги ограничения, в това число изолираност, обществено разграничаване и постоянно тестване, са наложени на всички по съвет на здравните експерти, с цел да се подсигурява сигурността на всички.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР