Церемония по официалното изпращане на военнослужещи от маневрена рота за

...
Церемония по официалното изпращане на военнослужещи от маневрена рота за
Коментари Харесай

Изпращат 100 български войници на НАТО в Косово

Церемония по формалното изпращане на военнослужещи от маневрена рота за присъединяване в състава на районно командване „ Запад " в стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR) ще се състои на следващия ден от 10:30 ч. пред община Ямбол.

На събитието ще участват заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Михаил Попов и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков. Това оповестява пресцентъра на Министерството на защитата. 

В състава на формированието са включени към 100 военнослужещи, главно от 2-ра Тунджанска механизирана бригада от състава на Сухопътните войски, както и персонален състав от Съвместното командване на силите, Мобилната КИС и Военномедицинска академия.

Контингентът приключи подготовката си в 42-ри механизиран батальон - Ямбол и беше сертифициран с оценка „ Боеготов " от комисия от Съвместното командване на силите след извършено сертификационно обучение на образователен полигон „ Победа ".

Помощник-национален пълководец на контингента е майор Светлин Симеонов от ръководството на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, а пълководец на ротата за защита е старши лейтенант Слави Славчев от 38-ми механизиран батальон на бригадата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР