Центровете за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) от цялата страна

...
Центровете за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) от цялата страна
Коментари Харесай

Варна посреща представители от Центровете за подкрепа за личностно развитие

 Центровете за поддръжка за личностно развиване (ЦПЛР) от цялата страна започват междуинституционално образование и обмяна на положителни практики. Първата среща ще бъде на 5 февруари 2020 година в Националния замък на децата, където ще се съберат учителите, които преподават танцово изкуство-класически и съвременен балет, спортни танци, национални танци, мажоретни танци.

На 19 и 20 март Варна ще посрещне учителите от театралното изкуство, а  Кърджали учителите по изобразително и приложно изкуство. Столичния център за изкуства, просвета и обучение “София “ ще отвори порти за учителите от музикалното направление – хорове, вокални групи, фолклорни групи, детски опери на 26 и 27 март т.г.

" Идеята е на едно място да се съберат учители, които да поддържат връзка на професионален език, да споделят на практика опит, да показват онлайн свои ученици, които ще показват високото равнище на тяхната подготовка в съответната област “, съобщи Монка Николова, ръководител на Асоциацията на центровете за поддръжка за личностно развиване в България и шеф на ЦПЛР – ОДК, гр. Варна.

Всеки един от тези центрове приготвя специфична стратегия, като показва избрани тематики, по които присъстващите ще дискутират. Всеки преподавател от съответното направление ще има опция да презентира своята работа, да показа най-хубавото, най-специфичното, от което другите могат да се учат, да взаимстват, да обогатяват и развиват в своята процедура. Няма да липсва и неофициалното другарство в приятна конюнктура, отвън конферентните зали!

 В края на всяка една от тези срещи, учителите ще получат документ за преминато междуинституционално образование и присъдени университетски часове.

На по-късен стадий Детският комплекс на Монтана ще предложения учителите от спортното направление. Предстоят срещи и на учителите по осведомителни технологии, по литературно творчество и публицистика.

  " Считаме, че началото е сложено. Очакваме да допринесем за по качественото образование на нашите надарени деца! “, добавя Монка Николова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР