Центровете за контрол и превенция на заболяванията - CDC на

...
Центровете за контрол и превенция на заболяванията - CDC на
Коментари Харесай

Здравните власти в САЩ обявиха ваксините за безопасни за бременни

Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите - CDC на Съединени американски щати оповестяват, че бременни дами могат да получат ваксина против Covid-19 .

Бременните са изложени на по-висок риск от тежко заболяване и затруднения от ковид при бременност .

за сигурността на имунизациите против COVID-19 при бременни и предлага всички хора на възраст над 12 години да се имунизират против COVID-19 .

" CDC предизвиква всички бременни или които мислят да забременеят и тези, които кърмят, да се имунизират , с цел да се предпазят от COVID-19 ", разяснява шефът на CDC доктор Рошел Валенски.

" Ваксините са безвредни и ефикасни и в никакъв случай не е било по-спешно да се усилят ваксинациит е, защото сме изправени пред мощно заразния вид Делта и виждаме тежки резлутати от COVID-19 измежду неимунизирани бременни. "

от настоящи данни от регистъра на v-безопасна бременност, прави оценка имунизацията при започване на бременността и не открива нараснал риск от импровизиран аборт измежду бременни дами, които са получили ваксина иРНК преди 20 седмици от бременността.

Спонтанен аборт нормално се случва при към 11-16% от бременностите и това изследване открива, че процентът на импровизиран аборт след приемане на ваксина против COVID-19 е към 13%, сходно на упования % на импровизиран аборт в общата популация.

По-рано данните от на сигурността не са разкрили опасения за сигурността на бременни , които са имунизирани късно в бременността , или за техните бебета .

Взети дружно, тези данни и известните тежки опасности от COVID-19 по време на бременност демонстрират, че изгодите от ваксина против COVID-19 при бременни надвишават всички известни или евентуални опасности .

Забелязва се увеличение на броя на бременните, инфектирани с COVID-19 през последните няколко седмици. Повишеното разпространяване на мощно заразния, и нарасналият риск от тежко заболяване и затруднения при бременност, свързани със заразяване с COVID-19 измежду бременните, вършат имунизацията за тази популация по-спешна от всеки път .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР