Центристка програма с все още неясни аспекти срещу най-голямата операция

...
Центристка програма с все още неясни аспекти срещу най-голямата операция
Коментари Харесай

Часове преди първия дебат: Основните обещания на Камала Харис и Доналд Тръмп

" Центристка стратегия с към момента неразбираеми " аспекти против " най-голямата интервенция по експулсиране на мигранти " - вижте какво включват стратегиите на двамата претенденти
Часове преди първия спор на претендентите за нов американски президент - Камала Харис и Доналд Тръмп, Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция, разгласява някои от основните им предизборни обещания. " Центристка стратегия с към момента неразбираеми " аспекти против " най-голямата интервенция по експулсиране на мигранти " - вижте какво дават обещание Харис и Тръмп.

Програмата на Харис

Една несъмнено центристка стратегия, в която има към момента неразбираеми аспекти, по този начин Франс прес обобщава в изчерпателен материал предизборната стратегия на вицепрезидентката на Съединени американски щати Камала Харис, която е претендент на Демократическата партия за президент.

Демократката се показва като претендент на междинната каса и желае да сътвори стопанска система на опциите. Тя дава обещание, ако бъде определена, данъчни заеми при раждането на деца, помощ за достъп до жилища и подкрепяне при основаването на предприятия. Харис дава обещание и атака против злоупотребяващите практики по отношение на цените на фирмите, само че към момента не е дефинирала добре в какво ще се показва тази атака.

Камала Харис подема и някои от обещанията на Джо Байдън по отношение на данъчното облагане на най-богатите, само че нейните задължения в тази тенденция са по-умерени и тя желае налог от 28 % от финансовите облаги в дълготраен проект за семействата, които печелят над един милион $ на година. Байдън предвиждаше данъкът да е 39,6 %.

В региона на околната среда Камала Харис направи поврат в някои позиции. Тя към момента не е показала в елементи екологичната си стратегия. На конференцията на Демократическата партия в Чикаго през август тя единствено загатна за правото да се диша чист въздух, да се пие чиста вода и да се живее без замърсяване, което подхранва климатичната рецесия. Тя увери, че няма да забрани фракинга - способ за извличане на въглеводороди, подложен на критика от бранителите на околната среда. В предишното Харис обаче се беше противопоставила на фракинга.

Според уеб страницата " Аксиос " Харис е направила поврат на 180 градуса и по отношение на възбраната на пластмасовите сламки. В предишното тя поддържаше тази концепция, само че към този момент не гледа благосклонно на нея.

Вицепрезидентката поддържа в предишното огромния проект за енергиен преход, показан от Джо Байдън и съдържащ се в Закона за понижаване на инфлацията.

Миграцията е един от най-деликатните въпроси на предизборната акция. В тази тенденция Камала Харис съобщи, че нейната политика ще бъде твърда и добави, че би трябвало да има последици за хората, които влизат по противозаконен метод на американска територия.

Харис поддържа плана за ясно сгъстяване на миграционната политика, показан от Байдън, предусещащ по-специално вложения във физически бариери на границата с Мексико. Тоест това е фамозната стена, която Тръмп искаше и която Харис мощно подлагаше на критика в предишното. Законопроектът, който предвиждаше ограничение на правото на леговище в Съединени американски щати, по този начин и не видя бял ден заради липса на консенсус в Конгреса.

По тематиката за правото на аборт обаче позицията на Харис не предстои на никакво подозрение. Тя беше отпред на мобилизацията на демократите, откакто Върховният съд на Съединени американски щати, чийто състав беше завършен от републиканеца Тръмп по времето, когато той беше президент, постави завършек на конституционната гаранция за право на аборт. След това решение доста южни американски щати не разрешиха или ограничиха строго абортите. Демократите приканват да се възобновят наредбите на анулираната от Върховния съд гаранция. Те желаят тези разпореждания да бъдат вписани във федерален закон, който да е в действие за всички щати.

Харис даде обещание и, че в случай че бъде определена за президент, тя ще бъде твърдо до Украйна и до съдружниците от НАТО, които не поддържат другарски връзки с диктатори.

В изявление за Си Ен Ен на 29 август Харис повтори поддръжката си за правото на Израел да се пази и отговори с " не " на въпроса дали, в случай че бъде определена за президент, ще приключи доставките на оръжия за тази страна, до момента в който войната в Газа продължава. В същото изявление обаче Харис съобщи, че прекомерно доста почтени палестинци са били убити.

Програмата на Тръмп

Правят се всевъзможни спекулации каква ще бъде политиката на републиканеца Доналд Тръмп, в случай че той бъде определен още веднъж за президент. По този мотив Франс прес показва в изчерпателен материал, представен от Българска телеграфна агенция, главните ограничения, планувани от републиканеца, в случай че застане още веднъж отпред на Съединени американски щати.

Републиканският претендент за президент дава обещание да стартира най-голямата интервенция по експулсиране на мигранти още в първия ден на възможния си нов президентски мандат. " Ще ги изгоним допустимо най-бързо ", твърди той и упреква мигрантите, че " тровят кръвта на страната ".

Тръмп, прочут с проекта си за стена по границата с Мексико, не изключва и потреблението на оръжия и отварянето на нови лагери за задържане на мигранти, преди да се пристъпи към експулсиранията.

Той планува и да анулира автоматизираното право за престояване, предоставяно на деца, родени в фамилиите на противозаконни мигранти, и споделя, че ще възвърне твърдия си миграционен декрет, ориентиран против мюсюлманските страни.

Докато беше президент, Тръмп затръшна вратата пред Парижкото съглашение за климата. Ако бъде избран отново, той дава обещание да постави бързо завършек на " огромната зелена корист ", визирайки стотиците милиарди долари, вложени от администрацията на Байдън в региона на климата.

Той даде обещание на симпатизантите си, че " ще се добива нефт до дупка ". Това ще разреши, съгласно Тръмп, бързо да се понижи цените на силата. " В доста случаи ние ще понижим енергийните цени на половина ", твърди той.

Що се касае до стопанската система републиканският претендент за президент обмисля мита от над 10 % върху всички вносни артикули. С приходите той има желание да финансира огромно понижаване на налозите за всички обществени прослойки, включително висшата и бизнес класата.

Тръмп също по този начин се ангажира да трансформира Съединени американски щати в международна столица на биткойна и на криптовалутите и да повери на милардера Илон Мъск отговорността за огромен одит на американската администрация.

Бившият президент, който води жестока комерсиална война с Китай по време на първия си мандат, планува също да отнеме статута на облагодетелствана нация, възложен на азиатската страна за насърчаване на двустранната търговия.

Републиканецът не пропуща и мотива да напомни, че е проектант на анулирането на правото на аборт на федерално равнище, оповестено през юни 2022 година от Върховния съд. Но той е доста по-двусмислен, когато приказва за бъдещето на абортите в страната. Той не води акция за извънредно непопулярното заричане за възбрана на абортите в цялата страна посредством федерален закон, както желае религиозната десница. " Човек би трябвало да следва душата и съвестта си по този въпрос, само че не забравяйте, че би трябвало да се завоюват и изборите ", споделя той и дава обещание: " Моята администрация ще бъде невероятна по отношение на дамите и репродуктивните права ".

Тръмп не стопира да повтаря и, че ще постави завършек на войната в Украйна за 24 часа, в случай че бъде определен за президент, само че в никакъв случай не изяснява по какъв начин ще го направи.

" Имам доста прецизен проект, с цел да спра Украйна и Русия. И също по този начин имам една избрана концепция и за Китай ", съобщи той по време на изявление.

Бившият президент въпреки всичко отхвърли да навлезе в детайлности по тези хипотетични проекти. Ако ви оповестя детайлностите, няма да мога да приложа проектите ", съобщи той и акцентира, че желае да резервира резултата на изненадата.

Тръмп се афишира и за безспорен бранител на Израел при започване на войната против " Хамас " в линията Газа. Но от този момент се вижда размиване в тази безусловна поддръжка и Тръмп съобщи, че " не е тъкмо сигурен, че обожава метода, по който Израел води офанзивата си в Газа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР