Централното разузнавателно управление публикува близо 470 000 документа за бившия

...
Централното разузнавателно управление публикува близо 470 000 документа за бившия
Коментари Харесай

ЦРУ публикува 470 хил. документа за Бин Ладен

Централното разследващо ръководство разгласява близо 470 000 документа за някогашния водач на " Ал Кайда " Осама бин Ладен, осведоми БиБиСи.

Новите материали включват персоналния му дневник, документи, аудио и видеофайлове .

Така Централно разузнавателно управление на САЩ за четвърти път разкрива документи за Бин Ладен , открити по време на интервенцията против него в Аботабад в Пакистан.

Днес публикуваме писма, видео и аудиоматериали на " Ал Кайда ", които ще дадат опция на американците да научат повече за проектите и работата на тази терористична организация , се споделя в известие на шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпео.

В известието се добавя, че разкриват и генезиса на разделянето сред " Ал Кайда " и ДАЕШ ( " Ислямска страна " ), както и стратегическите, идеологическите и религиозни различия в " Ал Кайда " и съдружниците им.

Новите документи демонстрират напъните на терористичната организация да се възползва от Арабска пролет и опитите да усъвършенства медийния си имидж , допълват от Централно разузнавателно управление на САЩ.

При акцията в Пакистан са конфискувани също холивудски филми, анимационни и три документални кино лентата за Бин Ладен. Има и видео със сватбата на сина на Бин Ладен. Хамза бин Ладен в този момент е в 20-те си, сега не се знае къде е.

Предишни документи намекваха, че Бин Ладен е подготвял Хамза за водач на " Ал Кайда ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР