Централното командване на САЩ (CENTCOM) заменя част от редовните си

...
Централното командване на САЩ (CENTCOM) заменя част от редовните си
Коментари Харесай

Кремъл: САЩ подменят войските си в Сирия с наемници

Централното командване на Съединени американски щати (CENTCOM) заменя част от постоянните си войски в Северна Сирия със чиновници на частни военни компании (ЧВК), съобщи говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова на конференция в Москва.
" Броят на личния състав на ЧВК в Сирия надвишава 4000. Забележително е, че единствено през втората половина на юни в страната са пристигнали 540 души, от които 70 командири и инструктори. Прехвърлянето на наемници се прави с коли на групи от 12-16 души ”, сподели тя.
Според Захарова, главните задания на ЧВК са образованието на лоялни към Съединени американски щати бойци и опазването на петролните обекти, съобщи БГНЕС.
Американската политика към Сирия, изключително тяхната военна поддръжка за терористите от Отредите за отбрана на народа (ОНЗ), е причина за напрежение сред Анкара и Вашингтон, разяснява в. „ Сабах “. Анкара твърди, че една терористична група не може да се употребява за битка с друга.
Турция счита, че ОЗН е отклонение на ПКК, през чиято продължаваща над 30 година военна акция против Турция починаха повече от 40 000 души. Въпреки че Съединени американски щати показват ПКК като терористична група, Вашингтон поддържа военна поддръжка за терористичната организация, като обезпечават камиони с военни доставки и военно образование под предлог за битка против „ Ислямска страна “.
Повече за частните наемници от двете страни може да прочетете в публикацията ТУК
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР