Централно-европейският фонд за дялови инвестиции Abris Capital Partners е подписал

...
Централно-европейският фонд за дялови инвестиции Abris Capital Partners е подписал
Коментари Харесай

Abris придобива румънския дистрибутор на дентални продукти Dentstore

Централно-европейският фонд за дялови вложения Abris Capital Partners е подписал съглашение за придобиването на Dentstore – един от водещите дистрибутори на дентални консумативи и съоръжение в Централна Европа. Придобиването е трето за Abris в бранша след вложенията му в Dentotal през ноември 2019 година и Дентатехника през ноември 2021 година Сделката предстои на утвърждение от съответните антитръстови органи.

Dentstore е със седалище в Букурещ и дава сложни висококачествени услуги на денталния пазар в Румъния и България, в това число импорт и продажба на цялостен набор от консумативи и съоръжение за стоматологични кабинети и лаборатории; техническа помощ и консултации; сервиз и гаранция на дентална инсталация. Компанията може да се похвали с впечатляващи логистични и софтуерни благоприятни условия и е най-дигитализираният състезател в своя сегмент.

Адриан Станкулеску, сътрудник и началник на Abris за Румъния, разяснява:

„ Това придобиване е част от визията ни за създаване на портфолио от водещи компании в границите на бързоразвиващия се пазар на стоматологични консумативи в Централна и Югоизточна Европа. Радваме се, че ще си сътрудничим с Dentstore и с неспокойствие чакаме да си партнираме с амбициозния и надарен мениджърски екип, с цел да продължим вълнуващата история на техния прогрес. Dentstore разполага с усъвършенствани софтуерни благоприятни условия и чудесно обслужване на клиенти, което е разрешило на компанията да форсира растежа си и имаме вяра, че разполага с доста ноу-хау, което би било от изгода за другите ни компании в портфолиото в този бранш в дълготраен проект. ”

Богдан Туфеану, общоприет управител на Dentstore, прибавя:

„ Имаме амбициозни проекти за бъдещето на Dentstore и сме щастливи да си партнираме с толкоз умел вложител в този бранш. Заедно с Abris ще ускорим развиването на организацията, като се фокусираме върху рационализиране на потребителската кошница, задаване на нови високи стандарти на денталния пазар и продължение на районната агресия. ”

Михай Замфир, капиталов управител в Abris, прибавя:

„ Изграждаме бизнес, насочен към клиента. Целта ни е да подкрепим още повече растежа на Dentstore и да помогнем на компанията да се разшири на нови пазари, предлагайки на своите клиенти най-хубавите услуги, от бърза логистика до изцяло продуктово портфолио, съчетано с чудесно продажбено и потребителско обслужване, задавайки по този метод нови по-високи стандарти в бранша. ”

Abris стартира да влага в бранша през 2019 година, с придобиването на Dentotal от семейство румънски бизнесмени, завявайки планове за оформяне на явен водач на пазара на дентални консумативи в района. След придобиването на Dentstore и на Дентатехника предходната година, Abris цели да продължи построяването на портфолио от бизнеси в бранша посредством органически напредък и по-нататъшна консолидация на локалните пазари в района. Като част от процеса по основаване на стойност, Abris има за цел да поддържа по-нататъшното развиване на организацията и да влага в нови системи, като се концентрира върху устойчивостта като част от уговорката на фонда към екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG) и отговорно вложение.

След придобиването, съсобствениците на Dentstore – Богдан Туфеану и Адриан Фортеску, ще продължат да ръководят бизнеса.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР