Централният защитник Петко Христов получи изключително признание от calcio.it и

...
Централният защитник Петко Христов получи изключително признание от calcio.it и
Коментари Харесай

В Италия се скъсаха да хвалят национал на България, сравниха го с най-добрия защитник в света

Централният бранител Петко Христов получи извънредно самопризнание от calcio.it и съпоставяне с Тиаго Силва, което освен дава очаквания за блестяща кариера, само че и задължава 18-годишният юношески национал, написа " Спортал ".

 
Ето какво написа изданието, а преводът е на prosport.bg:
 
" Тази седмица фокусираме вниманието си върху младите гении на италианския футбол, подготвени да експлодират и да станат звездите на идващия сезон в Серия А. Днес ще приказваме за българина Христов от Фиорентина, гений от националния тим до 21 години на Здравков и в който Корвино (б.р. - Панталео Корвино, Генерален шеф на Фиорентина) се влюби по време на Европейското състезание до 19 години в Грузия. Удар за 1,7 милиона евро, с който момчето дойде, подготвен да израсне под управлението на господин Биджика и по-късно да се качи в първия тим. Има всички обещаващи качества.
 
Сега да кажем някои любопитни неща за младия централен бранител на виолетовите
 
Около Петко Христов е безшумно, само че истината е, че той е една от най-големите вероятности на лилавата детска градина. Не е изненадващо, че е привлякъл вниманието на Панталео Корвино, който исторически е потвърдено, че има усет за разкриване на млади гении.

 
Защитникът с десен крайник е родом от София и е като мощна електроцентрала. Има мощна физика, която му разрешава да бъде добър във въздушните дуели и конфликтите тяло в тяло. Умее да “чете ” играта и реагира на отворени в отбраната пространства. Силен е, също по този начин, в центъра, където разчита на вродения си инстинкт. Момчето има вдъхновяващите характерности на Тиаго Силва, само че сега наподобява по-скоро като Романьоли (б.р. - 22 годишният Алесио Романьоли, титуларен централен бранител на Милан) и Барзали (б.р. - опитният Андреа Барзали, титулярният през последните 6 години централен бранител на Ювентус).
 
Той е бранител, кумир на който е CR7
 
Любовната история сред Петко и Виола (б.р. - едно от прозвищата на Фиорентина) датира от предишното лято. На евроепйското състезание в Грузия България не съумява да победи Англия, Холандия и Германия, само че той притегля вниманието на най-големите клубове, в това число на Фиорентина. И съответствува с подтекста на плана, основан през юни 2017 година. Тосканците се оправиха с конкуренцията на другите клубове и заплатиха на Славия (София) сумата от 1,7 милиона евро. Голяма сума, която обаче наподобява е доста тъкмо разходвана.

 
Всъщност, Христов твърди, че е подготвен за италианския футбол. Самоопределя се като състезател, който в никакъв случай не се отхвърля. Бори се до дъно и не отстъпва пред противника. Истински войник на Фиорентина, за който обаче би трябвало да разкрием една тойна. Той е бранител, само че негов кумир е Кристиано Роналдо - без значение, че обичан бранител му е бразилецът Тиаго Силва (б.р. - централният бранител на Пари Сен Жермен, някогашен на Милан). Това момче впечатлява и с волята си. Колкото удари и рани да получава по време на мач демонстрира, че в никакъв случай не го боли. Голяма персона.
 
Христов е определян като един от най-талантливите централни бранители на България и целия Балкански район. Преминава в Славия през 2013 година от юношеските обединения на Левски. Дебютира за първия тим на 30 юни 2016 година в първия кръг на Лига Европа против поляците от Заглембе Любин, когато влиза на мястото на различен млад футболист - Георги Йомов. Същата година е разгласен за “Най-добър млад състезател на България ”.
 
Близнакът Андреа наказа Делио Роси
 
Петко освен напусна България и фамилията си, когато мина във Фиорентина, само че трябваше да се отдели и от своя брат-близнак Андреа, който остана да играе за Славия (София). Съдбата оказа помощ на Андреа преди месец да помогне на своите и вкара гол против Левски за 1:1 - тим, за който и той, и Петко са ритали преди този момент, а през днешния ден е управителен от Делио Роси.
 
Националът на България до 21 години получи акредитация освен като една от най-големите очаквания на своята страна, само че и на италианската футболна сцена, приключва очерка си за Петко Христов calcio.it. ”

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР