Централният защитник Джон Стоунс няма да е наличен за гостуването

...
Централният защитник Джон Стоунс няма да е наличен за гостуването
Коментари Харесай

Пеп с добри новини и предупреждение преди мача с Челси

Централният бранител Джон Стоунс няма да е разполагаем за гостуването на Челси в неделя, само че травмата му е по-лека от предстоящото. Това съобщи мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола преди дербито от 12-ия кръг на Висшата лига.

Стоунс се завърна в игра неотдавна, откакто пропусна 11 от първите 12 мача на " жителите " този сезон поради контузия, само че трябваше да бъде сменен още на почивката при при успеха с 3:0 над Йънг Бойс през седмицата в Шампионската лига.

" Докторът ми сподели, че контузията му не е тежка, само че не знам повече детайлности ", съобщи Гуардиола по адрес на британския национал.

Швейцарският защитник Мануел Аканжи тренира в петък и по всичко проличава, че ще бъде подготвен за визитата на Челси в неделя, макар терзанията, че също е контузен.

" Мануел е добре. Днес тренира и бе един от най-хубавите ", добави мениджърът на първенците.

Манчестър Сити има преднина от 13 точки пред Челси, само че Гуардиола не чака елементарен мач в Лондон.

" Те са нападателен тим, който е добре квалифициран тактически. В момента те на са подготвени за борба за купата, само че са един от най-коравите противници, които ще срещнем през целия сезон. В последния мач посред ни те демонстрираха, че имат военен дух и са нападателни. Ние ще би трябвало да играем на нашето си равнище, само че съм сигурен, че Челси в най-скоро време още веднъж ще се бори с нас за титли. Нямам подозрение в това ", добави испанецът.

Той бе запитан и за положението на Кевин де Бройне, който се възвръща след интервенция на бедрения мускул.

" Говоря с него и той сподели, че е добре. Но той още не тренира и нямам изясненост по кое време ще може да играе. При травма като неговата е най-добре да не го подлагаме на непотребен напън. Травмата му бе сериозна, по тази причина и се наложи да се прави интервенция. Нека се възвръща малко по малко ", приключи Гуардиола.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР