Централният съвет на ДПС заседава присъствено за първи път от

...
Централният съвет на ДПС заседава присъствено за първи път от
Коментари Харесай

Карадайъ: Бойко Рашков нарушаваше законите, принуждаваше полицията да изпълнява политически поръчки

Централният съвет на Движение за права и свободи заседава присъствено за първи път от три години след пандемията от COVID-19.

 

" Трябва да сме си извлекли нужните уроци, които историята ни даде късмет да ги научим.. Нямаме потребност нито от легенди, нито от спасители.
Ако важи максимата, че " обединенето прави силата ", че в заедност можем да подсигуряваме разцвет за нашата татковина, то това би трябвало да важи и за политиците и за работата в Народното събрание ”, заяви ръководителят на Движение за права и свободи Карадайъ на брифинг след съвещанието.

 

И добави:  " Задължителното разделяне на политиците основава и разделяне в обществото ".

 

" Бойко Рашков нарушаваше законте, принуждаваше полицията да извършва политически поръчки, сподели още Карадайъ. На него му бе разрешено,без да му влиза в работата, да изземва изборни описи и място на други държавни органи. Бойко Рашков желае демократичната полиция да стане милиция, той си разреши да лепи етикети. Те, Политическа партия, бяха извършители на закона, на Конституцията, а в този момент лепят етикети кой е добър и кой е неприятен.  И в този момент желаеме да призовем всички, които ще провеждат изборите да създадат по този начин, че всички гласоподаватели да могат да упражнят избора си на глас и той да бъде почтено и транспарантно регистриран ”, съобщи още Карадайъ.

 

Запитан дали предизборната акцията ще бъде положителна или мръсна, той отговори, че ще направи акция като за 48-ото национално заседание – „ с отговорност, с откровеност да насочим внимание към българските жители. Ние не сме сочили нашите политически съперници за врагове, за дяволи и наложително неприятни. Напротив! Ние сме противопоставяли нашите политики на техните политики ”, сподели Карадайъ.

 

Централният съвет на Движението утвърди и одобри критерии за номинации на народни представители преди идните изключителни парламентарни избори на 2 април, както и декларация с целите на партията преди изборите.

 

Едно от решенията е, че Движение за права и свободи ще се яви независимо на тези предварителни парламентарни избори ", разгласи Карадайъ.

Той заяви, че е определен и състав на централния избирателен щаб, който ще е същия като предходните избори. Условията пред претендентите за депутати са същите. Структурите на Движение за права и свободи са в подготвеност за изборите ", обяви  Мустафа Карадайъ.

 

“Въпреки че имаше номинации от съвсем всички изборни региони, Делян Пеевски се отхвърли да бъде част от листите. Сега обаче ще настояваме той да не се отхвърля от това присъединяване ”, разяснява още Карадайъ.

 

„ Надяваме се да получим оня нужен резултат, с цел да може това, което не се случи в 48-ото национално заседание да стане в 49-ия парламент - да се излъчи държавно управление и Движение за права и свободи да е част от болшинството. Мантрата да се преиграва на " положителни " и " неприятни " и да се рисува облика на съперника като „ неприятния ”, въпреки това – аз, „ положителният ”, „ Свети Георги, който ще победи ламята ” – по този метод стават героите спасители, не е сполучлива ”, сподели Карадайъ.

 

За единствения министър от предходния длъжностен кабинет, който бе заменен в сегашното още веднъж служебно държавно управление Карадайъ сподели: „ С господин Минеков какво напрежение има с Движение за права и свободи, аз не знам. Ние имахме опция да се виждаме и да обсъдим – той има доста положителни хрумвания, те са се виждали и с наши специалисти, които работят в тази сфера. Като дадем и нашия принос да ги развием, ще се опитаме да ги превърнем в наша законодателна самодейност. Няма неприятно ние като една партия да се включваме с хрумвания ”.

 

Очакванията на Кардайъ  са да има разговор, с цел да се получи „ това нужно болшинство, нужно да преодолеем политическата рецесия. Освен политическата рецесия, има и икономическа. И българските жители обедняват, и страната обеднява – ние би трябвало да вземем ограничения за стопанската система. Дългосрочните политики се водят от постоянен кабинет, с цел да го има, е необходим разговор ”, добави Мустафа Карадайъ.

 

Ръководството на Движението направи и разбор на предходната си предизборна акция, по какъв начин би трябвало да протече идната и какви са упованията им за идващите избори. 
 

Три цели за новите избори очерта водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в заключителната си тирада от името на ПГ на Движение за права и свободи преди края на 48-ото Народно събрание.

 

Те са разговор, отговорност и разсъдък.

Нека още в предизборната акция сложим основите на разговора, който би трябвало да се състои в 49-ото Народно събрание, с цел да има постоянно държавно управление, което да взема решение проблемите на хората, прикани Карадайъ.

Политиката е на първо място отговорност, че решаването на проблемите на българските жители е най-важната ни цел, съобщи още водачът на Движение за права и свободи.

И изрази убеденост, че " разсъдъкът ще надделее и всички и политици и гласоподаватели ще подходят отговорно и с възприятие за дълг в имено на нов по-добър стадий от развиването на нашата татковина. В името на просперираща България. ".

Според Карадайъ " няма по какъв начин да сме равнодушни след следващия крах да се реши главното - политическата рецесия в България ",.

Такава рецесия най-новата ни история не помни, безапелационен бе той, припомняйки че за година и половина 4 пъти страната е била на избори, а в този момент ще организира пети предварителен парламентарен избор.

В същото време можем да погледнем на рецесията с вярата, че в този исторически миг получаваме най-важните уроци, сподели Карадайъ. И съобщи: " Важно е да създадем верния избор напред по пътя. Важно е да успеем да трансформираме рецесиите в нови благоприятни условия за развиване в позитивна посока. "

 Дали парламентарните групи, които заявиха подготвеност, поставиха всички старания за решение на рецесиите. Добре е всеки да си отговори на тези въпроси почтено. Всеки да си даде сметка, че хората не желаеха избори. Те желаеха час по-скоро да се решат най-важните им проблеми. Това бе първостепенна задача на 48 Народно събрание и  би трябвало да признаем, че то не съумя, сподели водачът на Движение за права и свободи.

48-ото Народно събрание не съумя по няколко аргументи и най-важната е неналичието на разговор, безапелационен бе Карадайъ.

Оказа се огромна част от политиците, повлечени от личните си егоистични цели, дотолкоз са се вкопчили в опорните точки, заклеймяващи политическите им съперници, че се оказаха лишени от обикновени отзивчиви умения, акцентира ръководителят на Движение за права и свободи.

Ние от Движение за права и свободи разбрахме, уповавам се вярно, посланието на гласоподавателите. Ние сме представитеи на целия български народ. И в случай че народът би трябвало да живее дружно и би постигнал триумфи в заедност, то същото се отнася и за нас, политиците в Народното събрание, посочи Карадайъ.

Чрез примирение и ужавежие към всички, в това число към съперниците си, политическите сили можеха да реализират триумф.

И се надяваме че отиваме на избори с научени уроци, Разговорите, които се научихме да водим, би трябвало да продължат, безапелационен бе Карадайъ.

Диалогът значи да строиш и укрепваш мостове, не да ги рушиш, сподели ръководителят на Движение за права и свободи.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР