Централният нападател на Дунав Мирослав Будинов напусна отбора, след което

...
Централният нападател на Дунав Мирослав Будинов напусна отбора, след което
Коментари Харесай

Будинов: Изчерпах се за Дунав

Централният нападател на Дунав Мирослав Будинов напусна тима, след което даде изявление за русенския вестник " Утро ".

- Миро, какво в действителност става?
- Истината е, че разтрогнах контракта си с Дунав и към този момент съм свободен сътрудник.

- Сериозно ли?
- Съвсем съществено! Срещнах се с президента на клуба доктор Симеон Симеонов и изпълнителния шеф Ивайло Петков и се разбрахме като възпитани хора. Благодаря им за правилното отношение. Винаги са били правилни с мене. Истината е, че още през лятото разговарях по тази тематика с доктор Симеонов, само че той ме убеди да остана. Не скърбя, тъй като помогнах с каквото мога. Сега си потеглям. Всичко сред мене и клуба е изчистено.

- Какви бяха твоите претекстове, с цел да поискаш разлъка?
- Чувствам се привършен в чисто футболен проект като човек, който не може да даде повече на тима. Каквото можах, дадох. Никога не съм се крил по терена, това най-малко никой не може да го отхвърли. За мене беше чест да нося тази фланелка. Изкарах в Русе повече от три години. Не укривам, че градът ми хареса, срещнах доста другари. В спортно-техническо отношение Дунав също реализира значително. Някои може би ще не престават да подценяват стореното от нас, само че това, което момчетата дадоха на тима, мъчно ще бъде повторено скоро. Не че не го искам с цялото си сърце. Напротив!

- Има ли миг на засегнатост поради апострофи към тебе от някои почитатели?
- Аз не мога, няма да ги нарека и почитатели. Това са хора, които не знаят за какво идват на стадиона. Идват, с цел да излеят единствено отрицателната си сила. Те не помагаха. Само тровеха ситуацията. На такива хора няма по какъв начин да се обидя. Те просто не ме интересуват. Виж, на същинските почитатели няма по какъв начин да не кажа едно огромно " Благодаря ". Те бяха на всички места с нас. Помните, че когато играехме в Разград, не ни оставиха за нито един миг. Тези хора имат моето огромно почитание.

- Каква е истината, че ще преминеш незабавно в Берое?
- Честно казано, публично и каквото и да е било предложение от този клуб нямам. През лятото имаше опция да отида в Стара Загора, само че тогава, както ви споделих, взех решение да остана в Русе, да оказа помощ в мачовeте от Лига Европа и нашето състезание. За да бъда правилен до дъно, ще загатна, че не изключвам да получа ново предложение. На този стадий обаче такова няма.

- Каква е истината във вълната от клюки, че и други твои някогашни към този момент съотборници са на път да си тръгнат от Русе?

- Не знам. Не мога да приказвам от ничие име.

- Васил Шопов в Ботев (Пловдив?
- Наистина не знам.

- Мартин Луков в Черно море?
- Подхвърля се какво ли не. Често пъти в тези " вести " няма грам истина. Аз мога да приказвам единствено от мои име.

- Какви би станало с Дунав откакто ти, а вероятно други съществени футболисти изоставен тима?
- Няма незаменими хора. Пожелавах триумф на Дунав през пролетния сезон. Аз взех моето решение и предпочитам смяната. Използвам мотива да пожелая на същинските почитатели приятни коледни и новогодишни празници. Тези почитатели ще останат вечно в сърцето ми.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР