Централният комитет (ЦК) на ВМРО-ДПМНЕ изхвърли от редиците на партията

...
Централният комитет (ЦК) на ВМРО-ДПМНЕ изхвърли от редиците на партията
Коментари Харесай

Трус и чистка във ВМРО-ДПМНЕ заради името на Македония

Централният комитет (ЦК) на ВМРО-ДПМНЕ изхвърли от редиците на партията всички известни фигури, които се опълчиха на политиката, водена от водача Християн Мицкоски.
Централен комитет изключи от партията заместник-председателя Митко Янчев и члена на Изпълнителния комитет (ИК) на ВМРО-ДПМНЕ Константин Богданов. В същото време изиска изключване от партията и на някогашния шеф на контраразузнаването и братовчед на Никола Груевски Сашо Миялков. От партията ще бъде изключен и някогашният здравен министър Никола Тодоров.
" Господ да им е на помощ ", беше късият коментар на Янчев, откакто беше изключен от партията. От партията ще бъдат изключени и всички депутати, които гласоподаваха в поддръжка на конституционните промени според Договора от Преспа.
Според представителя на ВМРО-ДПМНЕ Александър Николовоски " по-късно съвещание на Централен комитет към този момент нищо няма да бъде както преди във ВМРО-ДПМНЕ ". " Поради дейности против ползите на ВМРО-ДПМНЕ и на Македония и заради съдействието със Зоран Заев в изискванията на проведена незаконна група за напън, рекет и подкупване на депутати от ВМРО-ДПМНЕ, с цел да бъдат признати конституционните промени, Централен комитет изключи от партията Митко Янчев ", сподели Николовски. Николовски твърди, че в Македония " към този момент има нова коалиция сред Зоран Заев, Вице Заев (бел. ред. - братът на Зоран Заев) и Сашо Миялков ". Говорителят на ВМРО-ДПМНЕ изиска 8-те депутати, които гласоподаваха за промени в конституцията, да изоставен местата си в Народното събрание. Николовски акцентира, че в партията остава Никола Груевски, който сега е почетен ръководител на групировката. " За него нямаме информация да е работил против партията ", сподели още Николовски.
" Ако Митко Янчев е изключен от партията, аз ще напусна парламентарната група на ВМРО-ДПМНЕ. Докато Мицкоски е водач на партията, аз повече няма да бъда народен представител от ВМРО-ДПМНЕ. Това са изцяло недемократични способи ", сподели националният представител Панчо Минов откакто станаха известни решенията на Централен комитет на ВМРО-ДПМНЕ.
Митко Янчев, Константин Богданов и Никола Тодоров обществено се опълчиха на апела за протест на референдума от 30 септември. Самите те гласоподаваха на референдума. Часове преди съвещанието на Централен комитет Сашо Миялков популяризира декларация, в която съобщи, че " историческото Вътрешна македонска революционна организация и ВМРО-ДПМНЕ постоянно са били прозападно насочени ".
Мицкоски е предложил да бъде призован ексклузивен конгрес на партията, само че неговото предложение било отхвърлено, сподели Николовски.
Християн Мицкоски застана отпред на ВМРО-ДПМНЕ в края на 2017 година на конгреса във Валандово. Той бе подсилен от тогавашния водач и някогашен министър председател Никола Груевски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР