Централният депозитар на Казахстан (ЦДК) започва принудително разделяне на финансовите

...
Централният депозитар на Казахстан (ЦДК) започва принудително разделяне на финансовите
Коментари Харесай

Неочаквано решение на Казахстан учуди руснаците

Централният депозитар на Казахстан (ЦДК) стартира наложително делене на финансовите принадлежности на руснаци и белоруси. Това е условието на интернационалните клирингови центрове “Евроклиър ” и “Клиърстрийм ”, свързани със глобите на Европейски Съюз. Под опасността от заледяване на активи в долари и евро.

Нова сегрегация

Местният брокер “Халик Алианс ” акцентира, че това са скъпи бумаги, деноминирани във валути, разнообразни от тенге, и разплащания, които се правят посредством “Евроклиър ” и “Клиърстрийм ”. Също по този начин от 1 май са вероятни забавяния на покупко-продажбите на Казахстанската фондова борса.

Същността на процедурата е отделянето на парите на вложителя от капитала на ръководещото сдружение. Това ще разреши да се изолират вложенията и всички интервенции да се правят точково. Освен това титулярът на сметката ще може да наблюдава всички транзакции. Според капиталовия консултант Юлия Кузнецова това се прави, с цел да се разпознава броят на клиентите от Русия и Беларус и да се разбере какви скъпи бумаги имат.

„ Чуждестранните сътрудници знаят, че доста от нашите сънародници откриват сметки в Казахстан, а някои към този момент са получили данъчен номер. Астана не желае проблеми с Европейски Съюз и западния свят като цяло и по тази причина ще се съобрази с инструкциите на Брюксел “, изяснява тя.

Под опасността от вторични наказания управляващите вършат отстъпки. Въпреки това Андрей Лобода, икономист и шеф по връзките в “БитРивър ”, е уверен, че изнудването на Европейски Съюз е на първо място инструмент за осведомително влияние върху обществото и съзнанието на участниците на пазара. По основни въпроси Казахстан ще вземе самичък решение.

Въпреки това КФЛ към този момент изключи редица съветски компании от листата си, в това число “Газпром ”, “Норилск Никел ”, “Лукойл ”, “Магнит ”, “Сбербанк ”, ВТБ.

Без Паника

И въпреки всичко анализаторите не считат, че сегрегацията ще бъде последвана безусловно от блокиране. Лобода напомня, че до предходната година вложенията на руснаците през финансовата инфраструктура на Казахстан са били доста скромни. А притокът на клиенти от Оперативно-наблюдателно дело е извънредно значим за повишение на привлекателността на пазара.

Икономистът счита, че Астана няма да се откаже от взаимния с Москва и Минск план на Евразийската централна банка. Освен това точно Казахстан би трябвало да стане финансов център. Освен това средствата на руснаците могат да се съхраняват отвън европейската финансова инфраструктура.

" Засега не виждам никакви особени проблеми. Властите желаят да схванат какъв брой активи се водят от съветски и белоруски консуматори. Ако има доста активи, блокирането е допустимо. Но те ще предупредят за това и клиентите ще се отърват от тези скъпи бумаги “, споделя Кузнецова. Все по-често пораждат проблеми с задгранични депозити на руснаци. И по този начин, брокерът “Екзант ” спря да обслужва клиенти в Кипър. Основният състезател на фондовия пазар “Интерактив Брокерс ” ограничи достъпа до данни.

" Сред притежателите на задгранични брокерски сметки има доста руснаци, тъй че е мъчно да се планува по-нататъшното развиване на обстановката. Те могат да бъдат помолени да изтеглят пари и да закрият сметки или да ги блокират. Във всеки случай депозитите в задгранична валута, изключително в долари, през днешния ден са доста рискови “, заключва специалистът.

Къде да влагаме

Най-сигурният вид е да инвестирате в личната си стопанска система. Инвестиционните консултанти акцентират, че без двойно поданство или най-малко позволение за престояване в чужбина няма гаранции. Всяка банка може да откаже да сътрудничи без да показва аргументи - в най-хубавия случай тя просто ще закрие сметката и ще върне парите.

Въпреки интернационалното съглашение за възбрана на всички форми на расова дискриминация, съветският паспорт е червен байрак за множеството институции в международната финансова система.

" Ако живеете в Русия, инвестирайте в рубли. Отворете сметка и дръжте пари там. Опитайте се да избягвате депозити в долари и евро ", поучава Кузнецова. Част от средствата могат да бъдат сложени в другарски валути, както и в злато, облигации или скъпи бумаги, деноминирани в юани.

Инвестициите на пазара също носят добра възвращаемост: има облигации, взаимни фондове, китайски, индийски и други акции.

Дори в рецесия вложителите могат да създадат прилични пари, главното е да се извърши изчерпателен макроикономически, фундаментален и механически разбор.

Превод: В. Сергеев

Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР