Централният бранител на Байерн Мюнхен – Никлас Зюле е със

...
Централният бранител на Байерн Мюнхен – Никлас Зюле е със
Коментари Харесай

Шок за Байерн, безалтернативен ас с тежка контузия

Централният защитник на Байерн Мюнхен – Никлас Зюле е със скъсани кръстни връзки в лявото коляно. Това стана ясно след прегледите, на които 24-годишния състезател се подложи поради контузията, получена през вчерашния ден при 2:2 против Аугсбург .

Още в хода на срещата стана ясно, че казусът за звездата ще се окаже доста сериозен, тъй като той пострада в обстановка, при която тичаше за топката и към него нямаше неприятелски футболист. Зюле напусна игра в 12-ата минута на срещата, а по-късно беше видян да напуща стадиона с патерици.

Заради контузията на Зюле поливалентният Дейвид Алаба – поначало ляв краен бранител – беше вкаран да играе като централен защитник. Отсъствието на немския национал, който през предишния сезон беше разгласен за най-хубав бранител в Бундеслигата, може да се окаже съдбовно за Байерн, който показва податливост да позволява голям брой попадения във вратата си – към този момент 10 в 8 турнирни мача.

Все още от Байерн към този момент публично за контузията, само че не оповестиха какъв брой време ще отнеме възобновяване на Зюле. Единственото, което се знае на този стадий, е, че интервенцията на Зюле е планувана и ще се състои през днешния ден.

Предвид наближаващото Евро 2020 потърпевшият футболист ще се опита да се завърне в игра преди края на сезона, с цел да бъде измежду вариантите за националния селекционер на Германия Йоаким Льов.

Niklas #Süle hat sich beim Auswärtsspiel in Augsburg einen Riss des vorderen Kreuzbandes im linken Knie zugezogen und wird noch am heutigen Sonntag operiert.

Gute Genesung, Niklas! https://t.co/JG1yZWIFhC
— FC Bayern München (@FCBayern) October 20, 2019
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР