Централният бранител на Барселона и испанския национален отбор Жерард Пике

...
Централният бранител на Барселона и испанския национален отбор Жерард Пике
Коментари Харесай

Референдумът в Каталуня разплака Пике


Централният защитник на Барселона и испанския народен тим Жерард Пике се трансформира в съществена фигура след мача на каталунците с Лас Палмас. Двубоят се изигра при закрити врата и беше извоюван от Барселона с 3:0.

До последно провеждането му беше под въпрос поради напрегнатата конюнктура около референдума за самостоятелност на Каталуня, само че в последна сметка беше взето решение да се изиграе без аудитория.

Като основен труженик за свободата на каталунското изложение бранителят беше заобиколен от десетки публицисти и Пике не скри страстите си, като се просълзи, до момента в който приказва.

“Шефовете се пробваха да отсрочат мача, само че не беше допустимо. Беше доста тежко да играем след всичко случило се. Беше доста тежък ден. Семейства, деца, дядовци желаеха да гласоподават, само че полицията… фотосите приказват сами.

Действията бяха забелязани от целия свят и мисля, че ще има последици ”, показа номер 3 по отношение на насилието по улиците на Барселона, довело до над 700 ранени.

Според информация на локалните медии, Пике е упорствал мач да няма, само че в последна сметка мнението му не е било признато.

Pique (cry): " I`m Catalan & feel Catalan today more than ever. I proud for people of Catalunya. If federation want, I will leave Spain NT. " pic.twitter.com/M8qjej1u7X
— Barca Galaxy (@barcagalaxy) October 1, 2017
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР