Централните банки трябва да върнат доверието в системата, тъй като

...
Централните банки трябва да върнат доверието в системата, тъй като
Коментари Харесай

Експерт: Стагфлация е най-вероятният сценарий за идните 2 години

Централните банки би трябвало да върнат доверието в системата, защото хората от дълго време осъзнаха, че тяхната роля е мощно политизирана и и обвързана с това да пазят ползите на избрани политически кръгове и да избавят политически планове, да вземем за пример образуването на еврозоната. Това разгласи Тихомир Каунджиев, портфолио управител в „ ЕЛАНА Фонд мениджмънт “.

Почти всички „ избавителни стратегии “ имаха за цел да закрепят процесите в стопанската система на развитите западни страни, тъй че да не се стигне до банкрути на корпорации и банки, които преди този момент бяха създали редица злоупотреби с публичния запас. Цената на тези „ избавителни пояси “, които централните банкери назоваха с най-различни екзотични словосъчетания, в този момент се назовава инфлация и всички политици се надпреварват да ни дават обещание по какъв начин ще се борят с нея, добави той.

За да се върне доверието на спестителите в банковата система е належащо да се спре наливането на неограничена ликвидност и да се приложат строги политики за връщане на хубавичко финансова логичност в връзките сред спестителите и кредитополучателите, акцентира той.

По думите му риск от стагфлация има и това е най-вероятният сюжет в идващите 2 години.

Това, че инфлацията е движена най-вече от лимитираното предложение, е фактор, който се обуславя от редица геополитически промени през последните 5 години. Тези промени са в действителност фундаментални и ще продължат да оказват напън върху веригите на доставки, което ме кара да имам вяра, че равнищата на инфлация ще се задържат по-високо над междинните равнища от последните 15-20 години, предвижда той.

Тихомир Каунджиев чака по-лека форма на стопански спад в световен мащаб. Според него твърдото приземяване ще е вероятен сюжета за редица стопански системи, които са натрупали неуправляем размер на задълженията.

Според него е значимо вложителите да държат портфейл с оптимално диверсифицирана конструкция. Това значи да разпределят средствата си по метод, който да допуска те да могат да се възползват от капацитета за повишаване на разнообразни класове активи с проинфлационен темперамент, като първични материали и акции на компании.

Той чака пазарите да останат нервни и приканва към внимателен избор на капиталови благоприятни условия.

Кои браншове ще претърпят най-силен спад на пазарите, кои са фирмите, които биха могли да се възползват от обстановката и в кои райони на света може да се чака „ твърдо приземяване “ на стопанските системи – вижте във видеото мненията на Тихомир Каунджиев:
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР