Централните банки до голяма степен вече са използвали всички свои

...
Централните банки до голяма степен вече са използвали всички свои
Коментари Харесай

Шефът на Deutsche Bank: Централните банки нямат инструментите, за да спрат нова криза

Централните банки значително към този момент са употребявали всички свои принадлежности и им липсват други възможности за понижаване на отрицателния резултат на рисковете за международната стопанска система. Това предизвестява основният изпълнителен шеф на Deutsche Bank Кристиан Зевинг.

" Европейската централна банка и Федералният запас нямат повече останали принадлежности, които да употребяват за попречване на същинска икономическа рецесия ", разяснява той по време на банкова конференция в Лондон, представен от CNBC.

Зевинг показва, че е обезпокоен съответно за наличните финансови и геополитически опасности, разпростряли се от обстановката в Хонконг до разтърсванията в Близкия Изток.

" Светът е изправен пред изключителна макроикономическа обстановка, която е доста сложна за прогнозиране ", показва шефът на Deutsche Bank.

Централните банки по света, отпред с ФЕД и ЕЦБ възобновиха фокуса си върху разхлабване на паричната политика при засилените опасения за положението на световната стопанска система.

" Много малко икономисти имат вяра, че евтините пари на този стадий биха имали позитивен резултат ", прибавя още Зевинг. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР