Централната избирателна комисия (ЦИК) все още обсъжда какви да са

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) все още обсъжда какви да са
Коментари Харесай

Кандидатите за депутати са 5621, част от тях са регистрирани в две листи

Централната изборна комисия (ЦИК) към момента разисква какви да са новите секционни протоколи, откакто Административният съд анулира вписването един до друг на броят бюлетини от машините и хартиените. Днес или на следващия ден ще бъде взето решение то тематиката, разгласи представителят на комисията Росица Матева. Кандидатите за народни представители са 5621, част от тях са регистрирани в две листи.

Към момента формираните секции в страната са 11 818. Те ще нарастват, защото не са формирани преносимите и в обществените институции. Говорителят Росица Матева напомни, че от тази нощ стартира предизборната акция.

" Като Централната изборна комисия насочва апел към политическите партии и обединения, към претендентите и към самостоятелните такива да водят една положителна акция, да съблюдават положителния звук и положителните нрави, и да съблюдават всички разпореждания на Изборния кодекс и на решенията на ЦИК. "

До 18 март се подават заявките за гласоподаване по сегашен адрес и за гласоподаване с преносима изборна кутия от гласоподавателите, а до 7 март – заявките за гласоподаване в чужбина.Ю
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР