Централната избирателна комисия (ЦИК) ще покани на преговори фирмата доставчик

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) ще покани на преговори фирмата доставчик
Коментари Харесай

Машините за вота: ЦИК ще покани фирмата доставчик на преговори за цената

Централната изборна комисия (ЦИК) ще предложения на договаряния компанията снабдител на машините. В петък породи спор върху цената, на която би трябвало да бъдат купени 1500 устройства в допълнение.

ЦИК е заложила 6.5 млн. лв. като планирана стойност за машините.

Росица Матева - зам.-председател и представител на ЦИК изясни, че се надява компанията да премисли изискванията си, с цел да могат да влязат в цената, която е утвърдена.

От компанията снабдител споделят, че страната е определила доста по-ниска от действителната цена.

„ Цената е извънредно ниска и ненадейно ниска за нас - тя елементарно може да се пресметна въз основата на пазарни проучвани я съвещания, в този момент за жалост не са направени “, изясни Веселин Тодоров – изпълнителен шеф на „ Сиела-Норма “.

Снимка: btvnovinite.bg

В цената се включва и техническото обслужване, логистиката, превозът на машините и пренастройването на софтуера за предварителните избори.

„ Имаме проект „ Б “, ще търсим доставка на устройства по различен метод и модифициране на софтуера по различен метод. Трябва да се оправим “, разгласи Росица Матева.

Машините се вършат особено за България и към момента не са създадени. За да са подготвени за вота на 11 юли, от компанията споделят, че до края на другата седмица би трябвало да има подписан контракт.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР